Ραγδαίες εξελίξεις στην Κιβωτό του Κόσμου: Ανοίγουν οι λογαριασμοί του π. Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, μετά τις καταγγελίες και τις καταθέσεις για κακοποίηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων τροφίμων.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η Αρχή Καταπολέμησης του Μαύρου Χρήματος, με εντολή του επικεφαλής της, ε.τ. αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, ξεκινά έρευνα στα οικονομικά, στην κινητή και ακίνητη περιουσία, του πατέρα Αντώνιου και του στενού του περιβάλλοντος.

Η έρευνα διατάχθηκε με αφορμή τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και αφορά την προσπάθεια των αρχών να εντοπίσουν τυχόν πλουτισμό των μελών της οργάνωσης σε βάρος της. Αν δηλαδή χρήματα που δίδονταν απο δωρεές για τη βοήθεια των παιδιών και γενικότερα για τη βοήθεια των παιδιών που φιλοξενούνταν, κατέληγαν (μέρος αυτών) στις τσέπες των προσώπων αυτών.

Γι’ αυτό το λόγο αναμένεται να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί και να ελεγχθούν τα κτηματολόγια των υπευθύνων, ώστε να διαπιστωθεί αν τυχόν καταθέσεις ή ακίνητα έχουν αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο και οχι με χρήματα που προορίζονταν για άλλους σκοπούς.

Αλλωστε σε μια τέτοια περίπτωση (εφόσον αποδειχτεί κάτι τέτοιο) θα πρόκειται για αδικήματα (π.χ. υπεξαίρεση) σε βάρος της Κιβωτού από πρόσωπα που είχαν επιφορτιστεί με την προάσπιση των συμφερόντων της και κυρίως των σκοπών της. Απλώς γιατί τα χρήματα αυτά – των δωρητών- προορίζονταν για τη βοήθεια των παιδιών και τη σωστή λειτουργία του οργανισμού της Κιβωτού.

Σημειώνεται ότι τα χρήματα της δομής προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις και προσφορές απλών πολιτών.

Πλεονασματικές δηλώσεις έως και ενός εκατομμυρίου ευρώ κάθε χρόνο

Σύμφωνα με το MEGA, η Οργάνωση κάθε χρόνο, και όπως δείχνουν τα στοιχεία που οι υπεύθυνοί της έχουν καταθέσει, είχε έσοδα 4-5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο τέλος κάθε χρόνου μάλιστα, ο απολογισμός έδειχνε ένα πλεόνασμα της τάξης των 500.000-1.000.000 ευρώ παρά τις παρακλήσεις των δομών για επιπλέον δωρεές για να καλυφθούν τρέχοντα έξοδα.

Η Οργάνωση, στην ιστοσελίδα της, έχει τα χρήματα που χρειάζεται κάθε φορά για κάλυψη αναγκών, όπως θέρμανση, στέγαση και τρόφιμα. Εμφάνιζαν στο site στέρηση εσοδών για νέες δωρεές.