Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την υλοποίηση του έργου “Αναδιάταξη – Αναδιοργάνωση Πλατείας 23ης Μάρτιου”

Την Τρίτη 2 Μαΐου 2023 θα εκκινήσουν οι εργασίες προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο «ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ – ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ». Η συνολική περιοχή επέμβασης είναι κατά μήκος της οδού 23ης Μαρτίου, από το ύψος της οδού Νέδοντος, έως την οδό της Υπαπαντής και την οδό Αριστοδήμου. Το έργο -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει την καθαίρεση των υφιστάμενων πεζοδρομίων, της κεντρικής νησίδας και του κυκλικού κόμβου, την κατασκευή νέων πεζοδρομίων μεγαλύτερου πλάτους, νέας κεντρικής νησίδας, νέου κυκλικού κόμβου σε μετατοπισμένη θέση και την κατασκευή μίας λωρίδας κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση για τα διερχόμενα οχήματα. Επίσης θα κατασκευασθούν τα προβλεπόμενα φρεάτια για την απορροή των όμβριων υδάτων. 

Η 1η Φάση του έργου, όπου το χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση των εργασιών εκτιμάται σε τέσσερις (4) μήνες,  περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες καθαιρέσεις για την κατασκευή του νοτίου πεζοδρομίου της οδού 23ης Μαρτίου, από την οδό Νέδοντος έως την οδό Αναγνωσταρά, της κεντρικής νησίδας και της αντίστοιχης λωρίδας κυκλοφορίας.

Η οδός 23ης Μαρτίου νότια της νησίδας θα παραμείνει κλειστή για όλα τα οχήματα για όλο το ανωτέρω διάστημα, διότι θα αποτελεί χώρο εργοταξίου και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από το τμήμα της οδού βόρεια της νησίδας, μετά την τροποποίηση του υφιστάμενου πεζοδρομίου, το οποίο θα είναι διπλής κυκλοφορίας με πλάτος ανά λωρίδα/ κατεύθυνση κυκλοφορίας από 3,00 έως 3,50 μέτρα.

Για την υλοποίηση της 1ης Φάσης του έργου: «ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ – ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ», με βάση τα όσα αναφέρονται στην 67/2023 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμάτας, οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης στην οδό 23ης Μαρτίου στην κατεύθυνση προς τον κυκλικό κόμβο, από την οδό Νέδοντος έως την οδό Αναγνωσταρά.
  • Απαγόρευση στάθμευσης στην οδό Υπαπαντής στο ύψος του κυκλικού κόμβου.
  • Απαγόρευση στάθμευσης στην οδό 23ης Μαρτίου στην κατεύθυνση προς την οδό Νέδοντος και διπλή κυκλοφορία.