Παραδόθηκε από τον Περιφερειάρχη Παν. Νίκα το γήπεδο της ΕΠΣ Μεσσηνίας

Το πλήρως ανακαινισμένο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου γήπεδο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προς χρήση στην αθλούμενη νεολαία της περιοχής, σήμερα, Τετάρτη 7 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου με προϋπολογισμό 350.000 ευρώ, η Περιφέρεια μεταξύ άλλων αντικατέστησε τον πλαστικό χλοοτάπητα, στο κυρίως γήπεδο και το βοηθητικό, επισκεύασε την περίφραξη καθώς επίσης προέβη και σε άλλες εργασίες, όπως η αποκατάσταση του συστήματος αποστράγγισης των ομβρίων υδάτων από τον αγωνιστικό χώρο.

Σημαντικό το έργο της Περιφέρειας στην αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις υλοποιημένες, τις σε εξέλιξη ευρισκόμενες, αλλά και στις προγραμματισμένες παρεμβάσεις της Περιφέρειας όσον αφορά στην αναβάθμιση και ανακατασκευή αθλητικών χώρων στην Π.Ε. Μεσσηνίας, μεταξύ των οποίων το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, το γήπεδο στο Πλατύ, το γήπεδο του Μεσσηνιακού, τα γήπεδα στη Μεσσήνη, στην Ελαία, στον Μελιγαλά, στην Κυπαρισσία, στην Σπερχογεία κ.ά. Επισήμανε δε ότι ανάλογες παρεμβάσεις γίνονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε αθλητικούς χώρους και σε όλες τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες. Πρόσθεσε δε ότι θα συνεχιστεί η στήριξη της Περιφέρειας προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

“Είμαστε ευτυχείς, που προτεραιότητα έχουν τα θέματα του αθλητισμού σε κάθε νομό και ευχαριστούμε την κυβέρνηση, από την οποία προέρχονται οι χρηματοδοτήσεις, καθώς και τους συνεργάτες μας που επιβλέπουν και υλοποιούν τα έργα”, τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Ευχαριστίες προς τους ανθρώπους του αθλητισμού

“Μέσω του Προέδρου της ΕΠΣ Μεσσηνίας,  με τον οποίο έχουμε μια άριστη συνεργασία,  θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες που με το μεράκι τους κρατάνε όρθιο τον αθλητισμό σε δύσκολες εποχές, ο αθλητισμός είναι σχολείο, διδάσκει τις κοινωνικές αρετές. Η έμπνευση, η επινόηση, η πειθαρχεία, η επιμονή… είναι αρετές που κάποιος που τις έχει, προχωρά μπροστά, τα παιδιά μας επομένως μαθαίνουν τις αρετές του αθλητισμού, την αξία της σωματικής άσκησης, ενώ ταυτόχρονα γλιτώνουν από επιβλαβείς συνήθειες.

Να το χαίρονται τα παιδιά μας το νέο μας γήπεδο!”, συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης κατά τον χαιρετισμό του.

Στο πλαίσιο της παράδοσης του γηπέδου, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, επέδωσε στον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο Μεσσηνιακό αθλητισμό, ενώ στη συνέχεια έγινε η απονομή κυπέλλων στις ομάδες οι οποίες κατέκτησαν τον τίτλο στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα Κ13 και Κ15 που διοργάνωσε η ΕΠΣ Μεσσηνίας, καθώς και η απονομή των διπλωμάτων στους νέους διαιτητές της ΕΠΣ.

Στην τελετή, χαιρέτισαν επίσης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Βασίλης Σπηλιώτης. Παρέστησαν ακόμα, μεταξύ άλλων, οι Αντιπεριφερειάρχες Ανδρέας Τσουκαλάς, Στάθης Αναστασόπουλος, ‘Αννα Καλογεροπούλου, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Τάσος Σαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Ανδρέας Καραγιάννης και Αναστάσης Σκοπετέας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, οι Αντιπρόεδροι της ΕΠΣ Μεσσηνίας Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, ‘Άγγελος Γεωργόπουλος και Κώστας Μπούνας, ο Πρόεδρος του Μεσσηνιακού Παναγιώτης Στασινόπουλος, ο οικονομικός διευθυντής του Π.Σ. “Η Καλαμάτα” Βασίλης Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός της ομάδας Ανδρέας Τάτος, καθώς και ο    πρόεδρος στο Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας ‘Άγγελος Σκαφιδάς.