Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου – Το «Καφενείο των Φιλάθλων» έχασε τη φωνή του (vid)

Πέθανε στα 71 του μετά από μάχη με τον καρκίνο – Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον άρρωστο γιό του – Ο… Ντούσαν Κλίντον, ο Ρονάλντο που έπρεπε να πηγαίνει στο…1ο Θηλέων Αθήνας και οι «κοφτερές» ατάκες που έγραψαν ιστορία μέσα από την εκπομπή που τον καθιέρωσε

Η φωνή που έκανε πραγματικότητα το «Καφενείο των φιλάθλων», καθώς ήταν ο πρώτος που έδωσε τη δεκαετία του ’80 τον λόγο στους στους ακροατές για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο (στο ιστορικό Sprint FM) σίγησε για πάντα.

Ο Γιώργος Γεωργίου, μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες και καλτ φιγούρες της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή νικημένος από τον καρκίνο.

Η καριέρα του στον αθλητικό Τύπο ξεκίνησε από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, αν και ο ίδιος ήταν δηλωμένος οπαδός του Απόλλωνα Σμύρνης (τον οποίο υπηρέτησε μάλιστα κι από διάφορα διοικητικά πόστα, αλλά στη μεγάλη σχολή της ιστορικής εφημερίδας Φίλαθλος έφτιαξε το όνομα του.

Στον Φίλαθλο, που είχε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στα αθλητικά δρώμενα ο Γεωργίου αποκτά σύντομα τη δική του στήλη που μαζί με τον Αποδυτηριάκια είναι τα μεγάλα σουξέ της εποχής.

Το όνομα της; Το «Καφενείο των φιλάθλων». Εκεί ο ίδιος έγραφε απλά μια μικρή εισαγωγή και ακολουθούσαν σχόλια των φιλάθλων στα οποία απαντούσε ο ίδιος με ατάκες που ακόμη και σήμερα θα προκαλούσαν παρέμβαση όλων των αρμόδιων φορέων…

Δεν άργησε πολύ για να προκύψει και το ραδιοφωνικό αλλά και τηλεοπτικό «Καφενείο των Φιλάθλων». Αρχικά στο Κανάλι 5, αλλά στη συνέχεια βρέθηκε σε μεγαλύτερες τηλεοπτικές πίστες για να φτάσει στο αποκορύφωμα της να μεταδίδεται από τον Alpha.

Κι η τηλεοπτική εκπομπή ήταν κυριολεκτικά αυτό που έλεγε ο τίτλος της καθώς ο Γεωργίου έβγαινε από καφενεία από διάφορες γειτονιές της Αθήνας το βράδυ της Κυριακής συζητώντας με τους θαμώνες τα όσα είχαν προηγηθεί στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Κι οι συζητήσεις σχεδόν ποτέ δεν αφορούσαν μόνο το αθλητικά, αλλά ξέφευγαν και σε άλλα πεδία… Κατά κάποιο τρόπο ήταν τα αθλητικά παρατράγουδα, πολλά χρόνια πριν εμφανιστούν τα αθλητικά παρατράγουδα.

Οι απαντήσεις του στο γραπτό «Καφενείο», ήταν κοφτές και… φαρμακερές, αλλά αυτό ακριβώς μετέφερε και την τηλεόραση με ορισμένες από τις ατάκες του να γράφουν ιστορία.

«Αυτές οι υπερβολές που λένε οι σπορτκάστερς είναι τρομερές. Άκουγα τώρα να λένε ότι αυτός ο Γκουρκίφ είναι ο διάδοχος του Ζιντάν… Μα αν αυτός είναι ο διάδοχος του Ζιντάν τότε ο Καπουτζίδης είναι ο διάδοχος του Γκουσγκούνη ρε! Τι υπερβολές είναι αυτές ρε;».

«Άκουγα συνέχεια ο νέος Πελέ, ο νέος Μαραντόνα, ο νέος Καστίγιο γι’ αυτό τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Και τον βλέπω στη Λεωφόρο… Τι αδελφούλα είναι αυτή ρε; Με την άσπρη καλτσούλα, μόνο η μπλε ποδιά του έλειπε να τον γράψουν στο 1ο Θηλέων Αθήνας. Έτσι και βρεθεί στο δρόμο του Μάικλ Τζάκσον που έχει αδυναμία τα Κ@λ@ρ@κι@ πέθανε ο Πορτογάλος! Μπρέικ…».

Επίσης επική ήταν η περιγραφή του για την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα.

«Ο Φειδίας τον σμίλεψε ρε παιδί μου μαζί με τον Παρθενώνα; Ρε μπήκε μέσα στο μέγαρο και το σκέπασε όλο! Πήγε να τον υποδεχθεί ο Υπουργός Εξωτερικών με δανεικό σακάκι. τρία μανίκια μεγαλύτερο με ένα μουστάκι ατροφικό σα δεξιός ψάλτης. Και μπαίνει μέσα ο άρχοντας, αεράτος, στυλάτος. Για μένα δεν πρέπει να λέγεται Μπιλ Κλίντον. Ντούσαν Κλίντον είναι το όνομα του! Ο Μπάγεβιτς της πολιτικής».

Ο Γεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πετράλωνα το 1952 κι είχε παντρευτεί δύο φορές. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε έναν γιο τον Τάσο, ο οποίος όμως έφυγε από τη ζωή το 2017 έχοντας να αντιμετωπίσει μια σπάνια ανίατη ασθένεια, την «αταξία του Φρίντριχ».

Πρόκειται για κληρονομική πάθηση που χτυπά τον εγκέφαλο, τον νωτιαίο μυελό και τα περιφερειακά νεύρα.

«Όταν μας είπε ο γιατρός τι περιμένει το παιδί κι εμάς από την επόμενη ημέρα που μάθαμε την ασθένεια, άσπρισαν τα μαλλιά μου και πέσανε τα δόντια», είχε εξομολογηθεί πριν από χρόνια στην εκπομπή Αυτοψία και στον Αντώνη Σρόϊτερ.

Ο αποθανών παντρεύτηκε για δεύτερη φορά το 1997 και ένα χρόνο αργότερα απέκτησε μια κόρη, την Σταυρούλα.

Τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά τον θάνατο του γιου του αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας, τα οποία δεν τον εμπόδισαν να συνεχίσει τη ραδιοφωνική του παρουσία μέχρι πρόσφατα…