Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον σπουδαίο Γάλλο NBAer Εβάν Φουρνιέ για τα επόμενα δύο χρόνια με 4,5 εκατ. ευρώ

Ο Εβάν Φουρνιέ αποτελεί και επίσημα παίκτη του Ολυμπιακού, με τον Γάλλο γκαρντ να θυμάται την… υπόσχεση που είχε δώσει για την επιστροφή του στην Ευρώπη!

Με τις πρώτες φήμες να κυκλοφορούν χθες τα μεσάνυχτα, πριν συμπληρωθούν 24 ώρες οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν μια τεράστια μεταγραφική κίνηση που δημιουργεί νέα δεδομένα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Και για να συμβεί αυτό χρειάστηκε οι αδελφοί Αγγελόπουλοι να κάνουν μια νέα οικονομική υπέρβαση καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γάλλος άσος θα πάρει εγγυημένα 4,5 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία (συν τα μπόνους επίτευξης στόχων).

Οι Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν ήδη ολοκληρώσει την κορυφαία κίνηση του καλοκαιριού με την επιστροφή του Σάσα Βεζένκοβ, ενισχύθηκαν με εντυπωσιακό τρόπο στις θέσεις 2-3, με τον 32χρονο Γάλλο διεθνή να επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από 12 σεζόν στο NBA με τις φανέλες των Νάγκετς, των Μάτζικ, των Σέλτικς, των Νικς και των Πίστονς.

Στην καριέρα του στο NBA ο Γάλλος μέτρησε 13.6 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ ανά 27.7 λεπτά σε 704 αγώνες κανονικών περιόδων, ενώ στην καλή του οκταετία (2014-2022) είχε 15.8 πόντους με 38% στο τρίποντο, 2.9 ριμπάουντ, 2.9 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 31.2 λεπτά σε 531 αγώνες (489 φορές πενταδάτος).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Εβάν Φουρνιέ. Ο Γάλλος διεθνής υπέγραψε με την ομάδα μας συμβόλαιο διετούς διάρκειας.»

Ο 32χρονος γκαρντ αγωνίστηκε στην πατρίδα του στις Ναντέρ, Πουατιέ πριν επιλεχθεί στον πρώτο γύρο του ντραφτ το 2012 από τους Ντένβερ Νάγκετς πριν μετακομίσει στο Ορλάντο όπου έπαιξε 7 σεζόν (οι έξι συνεχόμενες), ενώ έχει αγωνιστεί και σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη και στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν στο Ντιτρόιτ (βρέθηκε εκεί ως ανταλλαγή για τη μεταγραφή του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς).

Οι Πίστονς δεν ενεργοποίησαν την οψιόν για ένα νέο συμβόλαιο (έναντι 19 εκατ.) εξέλιξη που μάλλον τον ικανοποίησε, ωστόσο αν και περίμενε ότι θα έχει κάποια ελκυστική πρόταση από το NBA, αυτή δεν έγινε ποτέ και τις τελευταίες ημέρες αναθερμάνθηκε το φλερτ με τον Ολυμπιακό…

Ο Γάλλος από τον Μάιο του 2021 είχε μπει στις καρδιές των φίλων των ερυθρόλευκων καθώς λίγο μετά τη δραματική ήττα από την Εφές στον ημιτελικό της Euroleague είχε ποστάρει στο twitter:
«Αν αποφασίσω μία ημέρα να επιστρέψω στην Ευρώπη και είχα την επιλογή να πάω όπου θέλω, νομίζω ότι θα διάλεγα τον Ολυμπιακό. Φοβερό κλαμπ».

Δύο χρόνια αργότερα απέδειξε ότι εννοούσε αυτό που έλεγε με τον Ολυμπιακό να δημιουργεί πλέον έναν ερυθρόλευκο γαλαξία αστέρων δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις μονομαχίες με τον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και Euroleague

Ο Φουρνιέ θυμήθηκε την υπόσχεση που είχε δώσει να παίξει στον Ολυμπιακό: «Αυτή η μέρα είναι σήμερα»

Ο Γάλλος σταρ Εβάν Φουρνιέ θα φορέσει τα ερυθρόλευκα τα δύο επόμενα χρόνια και λίγο μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας με τον Ολυμπιακό γύρισε τον χρόνο στον Μάιο του 2022.

Τότε που είχε κάνει ένα post από τη «Stark Arena» του Βελιγραδίου στο περιθώριο του Final Four εξηγώντας ότι «α αποφασίσω μία ημέρα να επιστρέψω στην Ευρώπη και είχα την επιλογή να πάω όπου θέλω, νομίζω ότι θα διάλεγα τον Ολυμπιακό. Φοβερό κλαμπ».

Μετά τον «γάμο» με τον Ολυμπιακό ύστερα από δύο χρόνια, ο Εβάν Φουρνιέ πόσταρε και πάλι την… υπόσχεση που είχε δώσει γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η μέρα είναι σήμερα»