Οι λόγοι παραίτησης του Μ. Αντωνόπουλου από το Δήμο Καλαμάτας

Τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε από τις θέσεις που κατείχε στο Δήμο Καλαμάτας αναφέρει σε επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος, Μιχάλης Αντωνόπουλος. Σε αυτή σημειώνει, μάλιστα, ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι και πάλι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Αναλυτικά, ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρει: «Σε συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και μετά και την αντικατάστασή μου από τις θέσεις που υπηρέτησα στα νομικά πρόσωπα ΔΕΥΑΚ και Λιμενικό Ταμείο του Δήμου μας, επιθυμώ να υπογραμμίσω και να αναφέρω ότι ήταν μια σημαντική πρόκληση, στην οποία ανταποκρίθηκα με όλες τις δυνάμεις μου και όλα τα μέσα που διέθετα, ακόμα και υλικά.

Δε θα ξεχάσω την αγωνία όλων αυτών που μου ζητούσαν με τον έναν ή άλλον τρόπο να λύσω βασικά προβλήματα. Θυμάμαι τους κατοίκους που ζουν δίπλα στο λιμάνι να μην μπορούν να κλείσουν μάτι από μια γεννήτρια που έδινε ρεύμα στο σκάφος της Frontex, τότε που μόλις είχα αναλάβει.

Αφού διαπίστωσα ότι δεν ήταν νόμιμη η λειτουργία της και αφαιρούσε πόρους από το Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, την απομάκρυνα άμεσα και ηλεκτροδοτήσαμε το σκάφος από τον υποσταθμό της ΔΕΗ των 800 KVA που διαθέτει το Ταμείο μας.

Ακολούθησαν άλλα δύσκολα έργα, καθώς και σχεδιασμός ακόμα περισσότερων με ολοκληρωμένες μελέτες. Όπως η απομάκρυνση τριών απαξιωμένων, κατασχεμένων σκαφών που για χρόνια ήταν στη χερσαία ζώνη, στο χώρο που παραχωρήθηκε στο υδατοδρόμιο.

Σε κάθε περίπτωση, έπραξα το χρέος μου με περισσότερες από 300 αποφάσεις σε πολύ λιγότερο από ένα έτος θητείας. Με την ολοκλήρωση της θητείας αυτής στο τέλος του 2022, ζήτησα από το δήμαρχο να κάνει δεκτή την παραίτησή μου για το λόγο ότι είμαι βέβαιος ότι έδωσα και ολοκλήρωσα, σε συνεργασία με τους εργαζομένους των υπηρεσιών του Δήμου, του Λιμενικού Ταμείου και του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, τα σημαντικότερα των ζητημάτων που εκκρεμούσαν για χρόνια.

Ο δήμαρχος έκανε αποδεκτή την παραίτηση και με ευχαρίστησε για τη συνεργασία μας.

Μετά την αποδέσμευση μου, από τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, συνεχίζω ως απλός δημοτικός σύμβουλος, όπως ξεκίνησα τη θητεία μου, επικεφαλής της ανεξάρτητης και αδέσμευτης αυτοδιοικητικής κίνησης που έχω την τιμή να εκπροσωπώ.

Είναι τιμή και ιδιαίτερη ικανοποίηση που είχα την ευκαιρία να προσφέρω στην πόλη και τους δημότες μας.

Θα συνεχίσω ακούραστα, με όση δύναμη έχω, να συνεισφέρω στην επίλυση των κυρίαρχων ζητημάτων της αυτοδιοίκησης στο Δήμο Καλαμάτας.

Μεταξύ άλλων, δηλώνω ότι δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και η παραίτησή μου δε σχετίζεται με ισορροπίες ή πολιτικές συμμαχίες με συνδυασμούς που διεκδικούν την επικράτησή τους στη Δημοτική Αρχή”.