Οι κληρώσεις των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα Ευρώπης

Έφτασε η ώρα για τα πρώτα καρδιοχτύπια του ελληνικού ποδοσφαίρου για τη νέα σεζόν, με τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να μαθαίνουν τους αντιπάλους τους στον δεύτερο προκριματικό γύρο των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων.

Η νέα ποδοσφαιρική σεζόν στην Ευρώπη αρχίζει ουσιαστικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο από την Τετάρτη (19/6) καθώς τρεις εκπρόσωποί μας (ο Ολυμπιακός έχει πάρει απευθείας το εισιτήριο για το League Phase του Europa League λόγω της κατάκτησης του Conference League) θα μάθουν τις ομάδες που θα βρουν στο δρόμο τους στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικό γύρου των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων.

Με τον νικητή του Μπάνια Λούκα – Εγκνάτια θα παίξει στον δεύτερο προκριματικό του Champions League ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ φιλοδοξεί τη φετινή αγωνιστική σεζόν να δηλώσει παρών για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Champions League και την Τετάρτη (19/6) έμαθε το πρώτο εμπόδιο που θα χρειαστεί να υπερκεράσει για να πλησιάσει το μεγάλο στόχο του, που δεν είναι άλλος από την είσοδό του στην League Phase της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε στα γραφεία της UEFA στην Νιόν, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν στον δεύτερο προκριματικό γύρο τη νικήτρια του ζευγαριού Μπάνια Λούκα (Βοσνία) – Εγκνάτια (Αλβανία), που θα κοντραριστούν σε διπλά παιχνίδια στις 9/10 Ιουλίου και 16/17 Ιουλίου στο πλαίσιο του πρώτου προκριματικού, με το πρώτο ματς να γίνεται στην Τούμπα.

Οι ασπρόμαυροι θα εκκινήσουν το ταξίδι τους από το διήμερο 23/24 Ιουλίου, με τις ρεβάνς να είναι προγραμματισμένες μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 30/31 Ιουλίου.

Κόντρα στη νικήτρια του ζευγαριού Μπότεφ – Μάριμπορ ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο προκριματικό του Europa League

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson απέναντι στον Άρη έδωσε ευρωπαϊκό εισιτήριο στον Παναθηναϊκό, με την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο να βρίσκεται στην εκκίνηση της σεζόν στο Europa League και να αρχίζει τις προσπάθειές της για διάκριση παίρνοντας μέρος στον δεύτερο προκριματικο γύρο της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μάλιστα, την Τετάρτη (19/6) έμαθε τον πρώτο του αντίπαλο που θα είναι η νικήτρια του ζευγαριού Μπότεφ – Μάριμπορ, με τους πράσινους να καλούνται να ξεπεράσουν το συγκεκριμένο εμπόδιο για να κάνουν ένα βήμα προς τα εμπρός και να βρεθούν στον τρίτο προκριματικό.

Όσον αφορά στις ημερομηνίες των αγώνων, το ευρωπαϊκό ταξίδι των πράσινων θα ξεκινήσει στις 25 Ιουλίου, με τη ρεβάνς να έχει οριστεί για τη 1 Αυγούστου, ενώ το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Αθήνα.

Με τη νικήτρια του Βελέζ – Εσκάλδες η Ένωση στον δεύτερο προκριματικό του Conference League

Η ΑΕΚ κατέλαβε πέρυσι την 2η θέση στη βαθμολογία της Stoiximan Super League και αυτό την οδήγησε στα φετινά ευρωπαϊκά μονοπάτια μέσω του Conference League, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να μπαίνει στη μάχη από τον 2ο προκριματικό γύρο.

Η εκκίνηση των κιτρινόμαυρων στην τρίτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση δόθηκε ουσιαστικά την Τετάρτη (19/6) όπου έλαβε χώρα η κλήρωση για τον 2ο προκριματικό, με την Ένωση να συναντάει στο διάβα της τη νικήτρια του ζευγαριού Βελέζ – Εσκάλδες.

Όσον αφορά στις ημερομηνίες των αγώνων, το πρώτο ραντεβού της ΑΕΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League θα λάβει χώρα στις 25 Ιουλίου, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για τη 1 Αυγούστου.