Ντίνα Νικολάκου: “Πραξικόπημα” η συνεδρίαση του ΠεΣυ χωρίς την απαραίτητη απαρτία

Με 22 μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ξεκίνησε χθες η ειδική συνεδρίαση για το θέμα του προϋπολογισμού, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα λόγω έλλειψης απαρτίας.

Με την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Γιάννης Μαλτέζος, κατηγόρησε τις παρατάξεις του κ. Τατούλη και του κ. Δέδε που απουσίαζαν για «νομικό ακτιβισμό», καθώς δεν αναγνωρίζουν την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία ο προϋπολογισμός παραπέμφθηκε προς ψήφιση στο Σώμα, μετά την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Θεοδωρικάκου.

Επίσης, ο κ. Μαλτέζος διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία της Περιφέρειας για το θέμα της απαρτίας, η συνεδρίαση που έχει διακοπεί μπορεί να συνεχισθεί εντός 24 ωρών.

Πάντως, λίγη ώρα μετά σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η περιφερειακή σύμβουλος Ντίνα Νικολάκου, από την παράταξη του κ. Τατούλη, ανέφερε ότι το ΠεΣυ συνεδριάζει χωρίς την απαραίτητη απαρτία, δηλαδή την παρουσία των απαραίτητων 26 περιφερειακών συμβούλων, όπως αναφέρεται στην ειδική διάταξη του άρθρου 169 του Ν 3852/2010!

«Καταργούν τη θεμελιώδη αρχή της δημοκρατικής λειτουργίας των αιρετών συλλογικών οργάνων που είναι η απαρτία. Πρόκειται για καθαρό “πραξικόπημα”, που πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δυναμική που απαιτείται σε παρόμοιες περιπτώσεις! Ο κ. Νίκας έδειξε το πραγματικό πολιτικό του πρόσωπο, δεν είναι άλλωστε πρώτη φορά, αλλά ο κ. Μαλτέζος ως πρόεδρος βάσει νόμου έχει την ευθύνη, αφού η τήρηση της νομιμότητας είναι στα κύρια καθήκοντά του».

Τελικά, ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με 19 ψήφους υπέρ.