Νίκας σε κοπή πίτας της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ Καλαμάτας: “O πρόεδρος πρέπει και θα αποφασίσει για την υποψηφιότητά μου”

Η βεβαιότητα και η αναγκαιότητα της νίκης, της αυτοδύναμης κυβέρνησης της Ν.Δ. στις ερχόμενες εκλογές, τονίστηκε στη χθεσινή κοπή της πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας του κόμματος.

Στην εκδήλωση στο “Κεντρικόν”, την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, που ευχήθηκε “δύναμη, κουράγιο και να πάνε όλα καλά”.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος, αναφερόμενος στη φετινή εκλογική χρονιά, είπε ότι “η συλλογική προσπάθεια θα μας κάνει πιο δυνατούς” και παρατήρησε πως “πρέπει να έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ.”.

Συνεχίζοντας, διάβασε μήνυμα του γραμματέα Οργανωτικού Στέλιου Κονταδάκη κι ενημέρωσε πως χαιρετισμό έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός – βουλευτής Αντώνης Σαμαράς.

Ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε σε όλα τα δύσκολα θέματα (μεταναστευτικό, πανδημία, ελληνοτουρκικά, στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών) και παρατήρησε πως “όλες οι δημοσκοπήσεις μας φέρνουν μπροστά”. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “θα κερδίσουμε τις εκλογές” και υποστήριξε πως “ο λαός απολαμβάνει την καλύτερη δημοκρατία στην ιστορία της χώρας”.

Ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης παρατήρησε ότι οι εκλογές είναι κρίσιμες, γιατί είναι διπλές, αναφέροντας “την τελευταία νάρκη που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με την απλή αναλογική”. Εξήγησε πως “πρέπει να βγει αυτοδύναμη η Ν.Δ. για τη χώρα, για να παρθούν οι σωστές αποφάσεις” και συμπλήρωσε: “Μόνη λύση Ν.Δ. κυβέρνηση και Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός”.

Ο βουλευτής Περικλής Μαντάς δήλωσε πως “είμαστε περήφανοι για την παράταξη”. Εκτίμησε ότι “ο αγώνας δεν είναι εύκολος”, κάνοντας λόγο για τακτική τοξικότητας από την αντιπολίτευση. Σημείωσε ότι “πρέπει να αναδεικνύουμε το έργο της παράταξης” και κάλεσε τα παριστάμενα μέλη της Ν.Δ. να συστρατευθούν όλοι στον αγώνα για τη νίκη.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε πως “το 2023 είναι έτος προκλήσεων” και εξήγησε ότι θα κριθεί “το αν ο λαός θέλει να συνεχίσει η χώρα μας να κινείται σε δρόμους ασφάλειας και ανάπτυξης”.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρατήρησε ότι “ο αγώνας θα είναι δύσκολος. Πρέπει να προβάλλονται όσα κατακτήθηκαν”. Εκτίμησε πως “θα κριθεί από την πορεία των οικονομικών πραγμάτων, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό” και ανέφερε ότι “χωρίς αυτοδύναμη κυβέρνηση, η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί”.

Ξεκάθαρο μήνυμα, εσωκομματικό, στα στελέχη και τα μέλη της Ν.Δ. που τον αμφισβητούν και ζητούν την αντικατάστασή του έστειλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη χθεσινή κοπή της πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας του κόμματος.

Επεσήμανε ότι “ο πρόεδρος πρέπει να αποφασίσει κι εγώ θα πειθαρχήσω” και σημείωσε πως “μπροστά μας πρέπει να έχουμε τις εθνικές εκλογές. Από αυτές θα κριθεί το αποτέλεσμα στις περιφερειακές εκλογές και τους μεγάλους δήμους”.

Ο κ. Νίκας κάλεσε τα παριστάμενα μέλη της Ν.Δ. να αναλογιστούν πώς θα είναι τα πράγματα με και χωρίς αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. και παρατήρησε ότι “χωρίς αυτοδύναμη κυβέρνηση, η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί”.

Ακόμα, έστειλε, εμμέσως, μήνυμα στα μέλη και κυρίως στα στελέχη της Ν.Δ. που παίρνουν αποφάσεις ότι δεν μπορούν να κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά σε αυτούς που έχουν υβρίσει την παράταξη. Ανέφερε ότι ο αντίπαλός του (εννοώντας τον Πέτρο Τατούλη) έχει υβρίσει τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Και υπονόησε ότι μέλη της Ν.Δ. πηγαίνουν μαζί του, χωρίς καμία αντίδραση.

“Δεν είναι θέμα δικό μου, δεν συζητάω τίποτα”, παρατήρησε ο περιφερειάρχης και υπενθύμισε ότι κρίθηκε σε δύσκολες εποχές, το 2006 (ως υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας) “με διασπαστές και υπονομευτές” και το 2019 (ως υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου) σε δύσκολες καταστάσεις.