Νέοι ομογενείς από ΗΠΑ και Καναδά στην Καλαμάτα στο πλαίσιο του 17ου Θερινού Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού

Στο κτήριο της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 15 νέοι ομογενείς από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, συμμετέχοντας στο 17ο Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, που φιλοξενείται στην Καλαμάτα.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος τους ενημέρωσε για τον παραδοσιακό πλούτο της περιοχής και ιδιαίτερα για την ελιά Καλαμάτας, αναδεικνύοντας τα πολλαπλά οφέλη του εμβληματικού αυτού προϊόντος για την υγεία, την οικονομία και τον πολιτισμό.

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι ομογενείς φοιτητές συναντήθηκαν και με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε σύγχρονα κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα. Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία για την ανάπτυξη αντίστοιχων θερινών προγραμμάτων (summer camps) και σε άλλους νομούς της Πελοποννήσου, ενισχύοντας έτσι τους δεσμούς της ελληνικής διασποράς με την πατρίδα.

Εκπροσώπηση από την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία

Εκ μέρους του Θερινού Σχολείου και της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, ο κ. Παναγιώτης Τσιάλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη της Περιφέρειας στη διοργάνωση και υλοποίηση του φετινού προγράμματος. Όπως τόνισε, τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συνεχίζονται καθημερινά και έως την ολοκλήρωσή τους, οι συμμετέχοντες θα έχουν παρακολουθήσει 60 ώρες επιμόρφωσης στη γλώσσα, τη γραφή και τον ελληνικό πολιτισμό, τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους.

Η πολιτιστική εμπειρία στην Καλαμάτα

Ο κ. Τσιάλας επεσήμανε ακόμη ότι η εμπειρία των νέων δεν περιορίζεται στα μαθήματα:

«Η Καλαμάτα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών δράσεων – από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και τις παραστάσεις στο Ανοιχτό Θέατρο, μέχρι συναυλίες, εκδηλώσεις και ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία της πόλης. Είναι ένας τόπος που συνδυάζει τη μάθηση με την αυθεντική ελληνική εμπειρία».