Μarket pass: Πληρώνονται την Παρασκευή οι 7 στους 10 δικαιούχους – Πάνω από 2,2 εκατ. αιτήσεις

Σήμερα δεν εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων του market pass. Σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για όσους θέλουν να λάβουν τα χρήματά τους στις 03 Μαρτίου. Και πράγματι, παρά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, η ανταπόκριση ήταν τεράστια.

Από χθες το βράδυ, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα 2,2 εκατομμύρια ενώ σήμερα συνεχίζεται η διαδικασία με αμείωτο ρυθμό. Το κίνητρο είναι το εξής: όσοι σπεύσουν, θα λάβουν δύο “μηνιάτικα” του market pass στις 3 Μαρτίου εφόσον επιλέξουν την πίστωση στην ψηφιακή κάρτα ή τρία “μηνιάτικα” (αν και μειωμένα) εφόσον διαλέξουν την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό ώστε το “χρήμα” να εξαργυρωθεί κατά βούληση και όχι μόνο στα καταστήματα τροφίμων.

Πόσα χρήματα θα δουν επομένως στις κάρτες ή στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι στις 3 Μαρτίου; (σ.σ για όσους κάνουν την αίτηση από αύριο και μέχρι τις 15 Μαρτίου).

Τετραμελές νοικοκυριό θα λάβει 104 ευρώ αν επιλέξει την πίστωση σε ψηφιακή κάρτα ενώ από τις 05/04 και μετά, θα πιστώνονται επιπλέον 52 ευρώ ανά μήνα στην κάρτα του. Αν πάλι το νοικοκυριό επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, στις 03/03 θα κατατεθούν στον λογαριασμό 124,8 ευρώ περίπου ενώ μια ακόμη αντίστοιχη κατάθεση θα γίνει στις 03/05.

Το ζευγάρι με το ένα παιδί θα δει στον τραπεζικό λογαριασμό να πιστώνεται το ποσό των 100,8 ευρώ την Παρασκευή ενώ αν επιλέξει την πίστωση στην ψηφιακή κάρτα, θα πιστωθούν 84 ευρώ τα οποία όμως αντιστοιχούν σε δίμηνο και όχι σε τρίμηνο. Από τις 5 Απριλίου και κάθε μήνα τέτοιο καιρό, θα πιστώνονται επιπλέον 42 ευρώ.

Επόμενο μεγάλο επίδομα θα είναι αυτό που θα λάβουν οι συνταξιούχοι. Το επίδομα των 200-300 ευρώ θα πιστωθεί με ξεχωριστή πληρωμή στο τέλος Μαρτίου χωρίς να χρειαστεί ξεχωριστή υποβολή αίτησης.