Μια σπουδαία διοργάνωση, με σημαντικό αποτύπωμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βάθους CMAS στις 2-13 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα

Η κορυφαία διοργάνωση στον χώρο της ελεύθερης κατάδυσης το παγκόσμιο πρωτάθλημα βάθους CMAS συγκεντρώνει ήδη στο μεσσηνιακό κόλπο σπουδαίους πρωταθλητές από πολλές χώρες, αναδεικνύοντας σημαντικά την περιοχή, με στόχο μάλιστα των διοργανωτών να είναι να καθιερωθεί εδώ, συμβάλλοντας ουσιαστικά και στην επέκταση της τουριστικής σεζόν.

Με τη σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η Ελλάδα, η Πελοπόννησος και η Καλαμάτα προετοιμάζονται να αποτελέσουν το επίκεντρο της παγκόσμιας κοινότητας της ελεύθερης κατάδυσης, καθιερώνοντας τη χώρα μας ως σταθερό προορισμό για σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις.

Οι αγώνες αυτοί δεν είναι απλά μια συνάντηση αθλητών αλλά ένα event που συναντιούνται οι φυσικές ομορφιές της Ελλάδας με την ανθρώπινη δύναμη και αντοχή στο υγρό στοιχείο. Πέρα από το καθαυτό αθλητικό γεγονός, που από μόνο του τοποθετήσει την χώρα μας και την περιοχή της Μεσσηνίας στον παγκόσμιο χάρτη των καταδύσεων.


Η διαφημιστική προβολή της Ελλάδας γίνεται αυθόρμητα από τους συμμετέχοντες, πρωταθλητές από τουλάχιστον 30 χώρες, που την αναδεικνύουν ως ένα ιδανικό προορισμό για ελεύθερη κατάδυση ενισχύοντας την εικόνα της χώρας, ως προορισμό που προσφέρει ποικιλία εμπειριών και διαδραματίζει καίριο ρόλο στην προώθηση της γαλάζιας οικονομίας της Ελλάδας.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα διεξαχθεί από 2-13 Οκτωβρίου 2024 στη Καλαμάτα, η οποία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει αξιοσημείωτη δράση ως προς την ελεύθερη κατάδυση.

Tα σημεία έχουν επιλεγεί λόγω των ιδανικών συνθηκών για μεγάλες επιδόσεις, δηλαδή ήρεμα νερά, απουσία θαλάσσιων ρευμάτων, ιδανική θερμοκρασία νερού και
βάθος 150 μέτρων κοντά στην ακτή.