Με “Παραμυθοσαλάτα” και σε αποκριάτικους ρυθμούς η παιδική παρέλαση στη Μεσσήνη

Aρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε το Σάββατο το πρωί στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης, όπου η σχολή χορού KinisisTexni παρουσίασε μοντέρνους χορούς με τη συμμετοχή των παιδικών και εφηβικών της τμημάτων. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε κατασκευή χαρταετού από εθελοντές και εργαστήρια μάσκας από τους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Μεσσήνης.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος χαιρέτισε τις εκδηλώσεις με τις οποίες ξεκίνησε το πρόγραμμα του φετινού 163ου Καρναβαλιού και κάλεσε όλες και όλους να γιορτάσουν την Αποκριά στον Δήμο Μεσσήνης.

Με την πολυπληθή παιδική καρναβαλική παρέλαση με τίτλο “Παραμυθοσαλάτα”, συνεχίστηκαν χθες Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου. Τα μικρά παιδιά φόρεσαν τις στολές των αγαπημένων τους ηρώων και παρήλασαν στην πλατεία, διασκεδάζοντας και χορεύοντας συνοδεία γονέων και δασκάλων.

“Τα μικρά παιδιά μέσα από την συμμετοχή τους στο παιδικό καρναβάλι γνωρίζουν τα ήθη και έθιμά μας και μαθαίνουν να διατηρούν τις παραδόσεις μας στο πέρασμα του χρόνου”, δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ευχόμενος σε όλους καλές Απόκριες.

Το χθεσινό πρόγραμμα περιλάμβανε το παιχνίδι του “Κρυμμένου θησαυρού junior” από τον Σύλλογο “Η χαρά του παιδιού” και κατασκευή κούκλας από το καλλιτεχνικό εργαστήρι Τρίπολης “Στρίγκλες”.

Το παιδικό καρναβάλι παρουσίασαν η κοινοτική σύμβουλος Μεσσήνης Δώρα Βαρανάκη και ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Life fm 88 Τάκης Κακαλέτρης.