Μενέλαος Γερονικολός: Το Κίνημά μας, το ΠΑΣΟΚ, ποτέ δεν χώρεσε σε τοίχους, ποτέ δεν είχε ταβάνι

Στον πεζόδρομο της οδού Πανταζοπούλου, στο κέντρο της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου βουλευτής Μεσσηνίας με το ΠΑΣΟΚ, Μενέλαου Γερονικολού.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Γερονικολός άσκησε σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα παρουσίασε την προγραμματική πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα της Μεσσηνίας, ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των «γαλάζιων» βουλευτών του Νομού.

«Μπορούμε να είμαστε με εκείνους που κυβέρνησαν 4 χρόνια, που είχαν 4 βουλευτές στη Μεσσηνία, αλλά είχαν μηδέν προσφορά στον τόπο;» διερωτήθηκε ο κ. Γερονικολός απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Ο Μενέλαος Γερονικολός που θα είναι υποψήφιος για τρίτη εκλογική μάχη, τόνισε πως με συνέπεια, αποφασιστικότητα και επιμονή αγωνιζόμαστε για το σήμερα και το αύριο της Μεσσηνίας. Το Κίνημά μας, το ΠΑΣΟΚ, ποτέ δεν χώρεσε σε τοίχους, ποτέ δεν είχε ταβάνι.

Καλώ κάθε προοδευτικό πολίτη της Μεσσηνίας στην Τώρα είναι η ώρα να βαδίσουμε και πάλι στους δρόμους της νίκης. Τώρα είναι η ώρα να βρεθούμε και πάλι κάτω από τον ίδιο ουρανό. Τώρα είναι η ώρα ο ήλιος της αλλαγής να ανατείλει ξανά, για την Ελλάδα, για τη Μεσσηνία, Για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Η ομιλία του:

«Ο κόσμος έχει πάρει στα χέρια του την υπόθεση της αλλαγής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου γιατί απόψε μετατρέψατε αυτή την πολιτική συγκέντρωση σε γιορτή της δημοκρατίας, σε γιορτή της ελπίδας, σε γιορτή της νίκης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την απλόχερη στήριξή σας. Η συμμετοχή σας σε αυτή τη γιορτή για εμένα αποτελεί συμβόλαιο τιμής, που απόψε υπογράφουμε όλοι μαζί, ένα συμβόλαιο ευθύνης για το παρόν, για το αύριο. Αυτό το συμβόλαιο θα το υπηρετήσω πιστά. Μέχρι ο ήλιος της αλλαγής να ανατείλει ξανά» σημείωσε αρχικά για να συνεχίσει: «Πριν 4 χρόνια δεσμεύτηκα ότι θα είμαι στην πρώτη γραμμή κάθε μάχης. Τήρησα την υπόσχεση και τον λόγο μου. Κρατήσαμε ζωντανό το ΠΑΣΟΚ, υπερήφανος γιατί βρέθηκα στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά. Τίμησα και τιμήσαμε την παρακαταθήκη της, τιμήσαμε την κληρονομιά της ενότητας. Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη έδωσε ελπίδα σε μια ολόκληρη γενιά. Σήμερα διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας.»

Για να θέσει το διακύβευμα των εκλογών. «Στην αναμέτρηση της 21ης Μαΐου καλούμαστε να απαντήσουμε σε μια σειρά από ερωτήματα: Είμαστε με την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό των Τεμπών; Της εφιαλτικής ακρίβειας και των επιδομάτων; Της προπαγάνδας, των απευθείας αναθέσεων, των σκανδάλων και της προπαγάνδας; Στην εκλογική αναμέτρηση που έχουμε εμπροστά μας καλούμαστε επίσης να απαντήσουμε αν είμαστε με την αριστερά του λαϊκισμού, του καιροσκοπισμού, αν είμαστε με εκείνους που επιχειρούν να καπηλευτούν την ιστορία και τα σύμβολά μας.

Οφείλουμε όλοι να απαντήσουμε με αποφασιστικότητα σε κάθε ερώτημα και σε κάθε δίλημμα. Την επόμενη Κυριακή μπορούμε και πρέπει να απαντήσουμε επιλέγοντας το όραμα και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Για μια Ελλάδα σύγχρονη, δημοκρατική, δημιουργική, που κάθε πολίτης θα ζει με αξιοπρέπεια.

Την ερχόμενη Κυριακή μπορούμε και πρέπει να απαντήσουμε επιλέγοντας τη μόνη αληθινά προοδευτική φωνή αυτού του τόπου. Επιλέγοντας τις μεγάλες αλλαγές στο κράτος: τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Επιλέγοντας μια ανοιχτή κοινωνία χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, την εξασφάλιση θέσεων εργασίας για όλους, την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του που αποτελεί μεγάλη κληρονομία του Γιώργου Γεννηματά.

Επιλέγοντας την αναβάθμιση της παιδείας, με εξωστρεφή πανεπιστήμια που θα συνέχονται με την παραγωγή. Με ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, τη στήριξη των συνταξιούχων με την καθιέρωση του νέου ΕΚΑΣ, με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Να απαντήσουμε επιλέγοντας, την προστασία των δανειοληπτών και των οφειλετών, με την προστασία της πρώτης κατοικίας και την επαναφορά του 2010 του νόμου του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Με αυστηρούς κανόνες στη λειτουργία των Funds με μια πραγματική ρύθμιση για τα χρέη στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία με 120 δόσεις για όλους και γενναία επιβράβευση όσων τηρούν τη ρύθμιση. Μπορούμε και πρέπει να απαντήσουμε επιλέγοντάς να βγάλουμε τη νέα γενιά στην πρώτη γραμμή με την επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών πλήρους απασχόλησης σε νέους.

Με τη στήριξη στις νέες μητέρες, με ενίσχυση του επιδόματος μητρότητας. Με  φορολογικά κίνητρα για νέους επιχειρηματίες και επαγγελματίες. Με τη δημιουργία 150 χιλιάδων κατοικιών για νέους με χαμηλό ενοίκιο μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και με την κατασκευή νέων σύγχρονων φοιτητικών εστιών.

Με την ίδια αποφασιστικότητα πρέπει να απαντήσουμε στα ερωτήματα και στα διλλήματα που αφορούν τον τόπο μας. Τη Μεσσηνία μας.»

Θέτοντας το ερώτημα «Είμαστε με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που δεν προχώρησε κανένα μεγάλο έργο στο νομό; Με την κυβέρνηση που μετέτρεψε το μεγαλύτερο έργο υποδομής της Μεσσηνίας: τον οδικό άξονα που ενώνει την Καλαμάτα με τη Μεσσήνη, την Πύλο και τη Μεθώνη σε φόντο για προεκλογικές σιέστες;

Είμαστε με εκείνους που ξέχασαν τον οδικό άξονα που συνδέει την Τσακώνα με το Καλό Νερό και εκείνους που καταδίκασαν τη δυτική Μεσσηνία στην απομόνωση και της στέρησαν την ανάπτυξη;

Είμαστε με εκείνους που 4 χρόνια μας μιλούν για την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας αλλά ακόμα δεν έχει γίνει πράξει το παραμικρό;

Είμαστε με την κυβέρνηση που αδιαφόρησε για τις δομές υγείας της Μεσσηνίας που άφησε τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας να υπολειτουργούν; Που άφησε ολόκληρες περιοχές, χιλιάδες κατοίκους του νομού χωρίς καμία υγειονομική κάλυψη;

Σας θυμίζω το πρόβλημα στην ανατολική Πυλία.

Μπορούμε να είμαστε με εκείνους που έχουν 4 βουλευτές στη Μεσσηνία αλλά έχουν μηδέν προσφορά γι’ αυτό τον τόπο;

Μιλώντας για τα προβλήματα και έργα της Μεσσηνίας θα ήταν παράλειψη να μην σημειώσω ότι κάθε έργο που έχει γίνει στη Μεσσηνία έχει την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ, των βουλευτών του κινήματός μας, των αυτοδιοικητικών που στηρίξαμε.»

Με τον κόσμο να φωνάζει τα γνωστά συνθήματα «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο και δυνατό»… ο κ. Γερονικολός συνέχισε την ομιλία του εστιάζοντας στα μεγάλα ζητήματα του τόπου, προγραμματίζοντας πως «κάθε έργο έχει την υπογραφή των συναγωνιστών μας»

»Οι αγώνες των συντρόφων μας δεν αποτελούν ιστορικές αποσκευές που κουβαλά η νεότερα γενιά. Είναι τα θεμέλια του σήμερα αυτής της παράταξης, το οξυγόνο του αύριο. οι αγώνες των συντρόφων μας δεν μπαίνουν σε αποστρατεία. Κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν περισσεύει, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει στο περιθώριο.»

Ειδική μνεία από τον Μενέλο Γερονικολό και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας σε ολόκληρη τη χώρα και δη στη Μεσσηνία με τα ανεκπλήρωτα μεγάλα έργα, λέγοντας πως «…ζω τον μόχθο τους. Σέβομαι τον ιδρώτα τους. Γνωρίζω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελαιοπαραγωγός ελαιών Καλαμάτας, τις αντιξοότητες ο σταφιδοπαραγωγός, ο νέος αγρότης ο αγρότης που επενδύσει σε νέες καλλιέργειες. Γνωρίζω τα αδιέξοδα από την έλλειψη σύγχρονων υποδομών στο νομό…

Το Φιλιατρινό φράγμα παραμένει ένα ανέκδοτο…

Το Μιναγιώτικο φράγμα είναι ακόμα στα χαρτιά….

Γνωρίζω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να δώσει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα. Για τη δακοκτονία ζητιανεύουμε πόρους από το κράτος, στο τέλος την πληρώνουν οι ελαιοπαραγωγής. Για την έλλειψη εργατών γης δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός. Με το ΠΑΣΟΚ προστατεύουμε τον αγρότη. Γιατί είναι επιλογή μας ο πρωτογενής τομέας να έχει θέση που αξίζει.»

Κλείνοντας, απήντησε σε εκείνους που θέτουν το ερώτημα: «τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ; Με ποιον θα συνεργαστεί ;»

Τους απαντάμε ευθέως. Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται στη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη. Όλες οι απαντήσεις του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στις αρχές, στις αξίες, στα οράματα του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου.

Το παρελθόν μας καθορίζει το παρόν μας και οριοθετεί το μέλλον μας.

Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει άλλοθι, δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ στις 21 Μαΐου θα λάβει ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να υπάρξει στη χώρα μια αληθινά προοδευτική κυβέρνηση που θα έχει στο επίκεντρό της τον μη προνομιούχο

Σας καλώ να δώσετε δύναμή στο ΠΑΣΟΚ, να μου δώσετε τη δύναμη για να αγωνιστώ από τα έδρανα της βουλής.

Αποδείξαμε ότι κανένα κτήριο της Καλαμάτας δεν μπορεί να μας χωρέσει. Αποδείξαμε ότι το μόνο ταβάνι που ταιριάζει στο κίνημά μας είναι ο ουρανός!

Σας καλώ να κάνουμε μαζί την αλλαγή, να δώσετε ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου η δημοκρατική φωνή της Μεσσηνίας να ακουστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Τώρα είναι η ώρα να στείλουμε ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ να τους στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας…

Να πάμε ψηλά όλοι μαζί, όλοι μαζί τη Μεσσηνία.

Απόψε με την συγκλονιστική σας παρουσία δώσατε την πιο ηχηρή απάντηση: το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, πάμε δυνατά πάμε ΠΑΣΟΚ.»