Μαρία Καρρά: Φύλλο και φτερό το πόθεν έσχες της για τα 30 εκατ. ευρώ – Δεν πρόκειται για την κληρονομιά του Τράγκα;

Εξηγήσεις καλείται να δώσει η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά για τα 30 εκατομμύρια ευρώ που φέρεται να μην είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες της από το 2012 και μετά. Ειδικότερα, η δημοσιογράφος φαίνεται πως την περίοδο από το 2012 έως το 2016 υπέβαλε ανακριβές πόθεν έσχες και από το 2017 έως το 2022 δεν κατέθεσε καν δήλωση.

Ωστόσο, ο δικηγόρος της σημείωσε πως η εντολέας του δεν έχει λάβει ακόμα κλήση για την παροχή εξηγήσεων ως ύποπτη τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

“Με τρόπο κατηγορηματικό σας διαβεβαιώνω πως η εντολέας μου Μαρία Καρρά δεν έχει λάβει μέχρι αυτή τη στιγμή καμία κλήτευση για την προκαταρκτική διαδικασία, δεν έχει ζητήσει και δεν της έχει χορηγηθεί καμία δικονομική προθεσμία και δεν της έχει γνωστοποιηθεί καμία κατηγορία” δήλωσε στο Mega και το “Live News”ο συνήγορος υπεράσπισης της Μαρίας Καρρά, Θεόδωρος Μαντάς.

Η κα. Καρρά δηλώνει έτοιμη μέσω του δικηγόρου της να δώσει όλες τις απαντήσεις στις εισαγγελικές αρχές σχετικά με περιουσιακά της στοιχεία, ακίνητα και καταθέσεις τα οποία είτε δεν έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες της είτε δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά της.

“Είμαστε εδώ. Στο αμέσως επόμενο διάστημα επιθυμούμε να δρομολογηθεί και να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση γιατί εκεί η Μαρία Καρρά θα εισφέρει με πληρότητα τις θέσεις της, τη βεβαιότητα της και την αθωότητα της” προσέθεσε ο κ. Μαντάς.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται η έρευνα από την οικονομική εισαγγελία σχετικά με τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων για τη μεγάλη περιουσία που φέρεται να απέκτησε ο Γιώργος Τράγκας στην οποία περιλαμβάνονται πολυτελή ακίνητα ανά την υφήλιο, ράβδοι χρυσού και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Καμία σχέση με την κληρονομιά του Τράγκα

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, τα εν λόγω 30 εκατομμύρια ευρώ αφορούν αποκλειστικά το εισόδημα της Μαρίας Καρρά και δεν έχουν καμία σχέση με την κληρονομιά του δημοσιογράφου. Τα χρήματα αυτά φαίνεται να μην δικαιολογούνται από τα εισοδήματά της και γι’αυτό έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την κλήση της προκειμένου να αιτιολογήσει από που προέρχεται το τεράστιο χρηματικό ποσό που δεν έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες της.

Κατά τις ίδιες πηγές, η κα. Καρρά αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την παροχή εξηγήσεων μέσω πταισματοδίκη προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας.