Μαντάς σε Λυκουρέντζο: Άμεση ενεργοποίηση μηχανισμού του ΕΛΓΑ για τη χαλαζόπτωση στη Τριφυλία

Την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού του ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών στις περιοχές της Τριφυλίας που επλήγησαν από το χαλάζι, ζήτησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο σε επικοινωνία που είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η παρέμβαση του βουλευτή ήρθε σε συνέχεια των σοβαρών προβλημάτων σε ελαιόδεντρα που δημιούργησε η έντονη χαλαζόπτωση λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας, η οποία έπληξε χωριά της νότιας Τριφυλίας και κυρίως τους οικισμούς Μουζάκι, Πυργάκι, Φλόκα και Βάλτα καθώς και Λαγκούβαρδο και Κουτσουβέρι, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές στον καρπό των δένδρων.

Κατά την επικοινωνία του βουλευτή με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ο κ. Μαντάς στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί πλήρης καταγραφή όλων των ζημιών χωρίς καθυστέρηση. Επιπλέον ζητήθηκε ο Οργανισμός να σταθεί ενεργά στο πλευρό των αγροτών που βρίσκονται εν μέσω της ελαιοσυγκομιδής, σε μια εποχή που η τιμή του ελαιολάδου είναι ιδιαίτερα αυξημένη και οι σημερινές ζημιές αναμένεται να επιδράσουν αρνητικά στο διαθέσιμο εισόδημα των παραγωγών.

Από την πλευρά του ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε τον κ. Μαντά ότι ο Οργανισμός είναι σε υψηλό επίπεδο ενεργοποίησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του φαινομένου και δόθηκε εντολή για τη μετάβαση εκτιμητών προκειμένου να υπάρξει αναλυτική καταγραφή της έκτασης των ζημιών. Επίσης για τις ζημιές και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι ενήμερη και έχει κινητοποιηθεί και η ΔΑΟΚ Τριφυλίας, στελέχη της οποίας μετέβησαν άμεσα στις περιοχές που επλήγησαν.