Λιμάνι Καλαμάτας: Αυτόφορη σύλληψη καταστηματάρχη για υπέρβαση στην χρήση τραπεζοκαθισμάτων

Κατά την διάρκεια των εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου στην Καλαμάτα και με δεδομένο το γεγονός ότι η πόλη έσφυζε από επισκεψιμότητα ελέω της αυξημένης τουριστικής κίνησης κάποιοι καταστηματάρχες της παραλιακής ζώνης για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο καταπατούν κάποια τετραγωνικά μέτρα παραπάνω από αυτά που σύμφωνα με το νόμο δικαιούνται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρατράγουδα…. μεταξύ τους και η κατάσταση να φτάνει στα άκρα.

Ένα τέτοιο γεγονός έλαβε χώρα στο λιμάνι της πόλης με ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος να χρησιμοποιεί επιπλέον χώρο του προβλεπομένου για να εξυπηρετήσει τον κόσμο που είχε προσέλθει στο μαγαζί του.

Αποτέλεσμα η αυτόφορη σύλληψή του μετά βέβαια από την απαιτούμενη καταγγελία και στην συνέχεια η προσαγωγή του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας όπου κρατήθηκε έτσι όπως προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις.

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου

Γνωρίζεται ότι την 15-08-2024 βραδινές ώρες κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από κλιμάκιο στελεχών Υπηρεσίας μας στη χερσαία ζώνη λιμένα Καλαμάτας, συνελήφθη ημεδαπός για παράβαση του άρθρου 23 του Α.Ν. 1539/1938 (ΦΕΚ 488Α) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος η χρήση επιπλέον χώρου με τραπεζοκαθίσματα από τον νομίμως παραχωρηθέντα από το φορέα διαχείρισης. Από Υπηρεσία μας διενεργείται προανάκριση.