Λαμπρός ο εορτασμός των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν χθες η μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, καθώς και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.

Κατά τον Όρθρο και την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Θηβών κ. Γεωργίου, Ηλείας κ. Αθανασίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Θήρας κ. Αμφιλοχίου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου.


Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Νικηφόρος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος .

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τις αρετές του Μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αλλά και στην προσωπικότητα και το έργο του εορτάζοντος Μητροπολίτη, ευχόμενος τα έτη του να είναι πολλά και καρποφόρα.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε αδελφικά τους συμμετέχοντες στα ονομαστήριά του Μητροπολίτες, τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία.

Ευχαριστίες, επίσης εξέφρασε στον Ιερό κλήρο, τους άρχοντες, το φιλόχριστο λαό, τους συνεργάτες του, καθώς και σε όσους στηρίζουν το έργο της τοπικής Εκκλησίας.
Στη συνέχεια απονεμείθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας επτά νέες υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες φοιτητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, τους οποίους ο Μητροπολίτης συνεχάρη και ευχήθηκε καλή πρόοδο στις σπουδές τους.

Τέλος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, προσέφερε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη μία ποιμαντορική ράβδο, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου ως ένδειξη σεβασμού και αγάπης.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, οι Αντιπεριφερειάρχες Β. Καπέλιος, Ευστ. Αναστασόπουλος και Α. Καλογεροπούλου, οι Δήμαρχοι Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος, Πύλου – Νέστορος Π. Καρβέλας και Οιχαλίας Π. Γεωργακοπούλου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και άλλων τοπικών Φορέων.