Κυπαρισσία: Διακοπή υδροδότησης λόγω θολούρας στο νερό

Θολό νερό έτρεχε στις βρύσες σπιτιών και καταστημάτων χθες από νωρίς το πρωί στην Κυπαρισσία, με κατοίκους κι επαγγελματίες να ανησυχούν έντονα.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διακοπή υδροδότησης στην Κάτω Πόλη και η Δ.Ε.Υ.Α. Τριφυλίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε τους κατοίκους, ζητώντας παράλληλα εξοικονόμηση νερού τις επόμενες μέρες και καταγγελία φαινομένων λαθρο-υδροληψίας για άρδευση.

Στη χθεσινή ανακοίνωση της Δ.Ε.Υ.Α.Τ αναφέρεται: «Η Δ.Ε.Υ.Α.Τ. ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης της Κυπαρισσίας ότι λόγω βλάβης σε κεντρικό αντλιοστάσιο θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στην κάτω πόλη Κυπαρισσίας μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών. Λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων πολλών γεωτρήσεων και πηγών στην περιοχή και για να αποφύγουμε την πραγματοποίηση ολιγόωρων διακοπών νερού τις επόμενες μέρες, παρακαλούμε για εξοικονόμηση νερού στην Κυπαρισσία!

Παρά τις δεκάδες ενέργειες της Δ.Ε.Υ.Α.Τ με αναβαθμίσεις γεωτρήσεων, αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου και ένταξη νέων πηγών νερού στο δίκτυο ύδρευσης, το πρόβλημα της λειψυδρίας συνεχίζει να επηρεάζει την υδροδότηση της περιοχής μας. Δεκάδες Δήμοι της Ελλάδας εκπέμπουν sos και πραγματοποιούν πολύωρες διακοπές νερού στην επικράτειά τους. Όμως, η Δ.Ε.Υ.Α.Τ καταφέρνει να διατηρεί την υδροδότηση της Τριφυλίας σε ανεκτά επίπεδα. Η συνδρομή όλων μας στην προσπάθεια αυτή είναι απαραίτητη! Παρακαλούμε για εξοικονόμηση νερού και καταγγελία φαινομένων λαθρο-υδροληψίας για άρδευση».
Η.Γ.