Κλοπές σε ξύλα, ελαιόλαδο και γεωργικά μηχανήματα σε διάφορα μέρη της Μεσσηνίας

Από γεωργικά εργαλεία και ξύλα μέχρι ελαιόλαδο από νεκροταφείο έκλεψαν επιτήδειοι σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, με τις μικροκλοπές να κυριαρχούν στην ύπαιθρο του νομού.

Τη Δευτέρα συνελήφθησαν πέντε άτομα σε τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και μίας απόπειρας, ενώ εξιχνιάσθηκε κι άλλη μια κλοπή.

Έκλεψαν ξύλα και αλυσοπρίονο

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας στην Καλαμάτα συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 44χρονος Ρομά, γιατί λίγο νωρίτερα αφαίρεσε από αγρόκτημα στα Λέικα ένα αλυσοπρίονο, αξίας 400 ευρώ.

Επιπλέον, όπως προέκυψε στη συνέχεια, ο ίδιος την ίδια ημέρα είχε διαπράξει ακόμη μία κλοπή. Συγκεκριμένα, πάλι από αγρόκτημα στα Λέικα, είχε αφαιρέσει ξύλα. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 44χρονος, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Την ίδια ώρα στο Πλατύ αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος συνέλαβαν τρεις νεαρούς Ρομά, δυο αδέλφια 22 και 23 ετών και έναν 20χρονο συγγενή τους, γιατί μπήκαν σε αυλή σπιτιού με σκοπό να κλέψουν. Όμως, έγιναν αντιληπτοί από τον 51χρονο ιδιοκτήτη και χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους, τράπηκαν σε φυγή.

Για τις δύο υποθέσεις προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Έκλεψε το λάδι από το νεκροταφείο

Το μεσημέρι της Δευτέρας αστυνομικοί του Τμήματος Πύλου-Νέστορος συνέλαβαν στην Πύλο έναν 45χρονο από τη Γιάλοβα, γιατί από αποθήκη κοιμητηρίου αφαίρεσε ελαιόλαδο βάρους 150 κιλών.

Ο 45χρονος πήρε το λάδι από την αποθήκη του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη στην Πύλο, όμως η πράξη του έγινε αντιληπτή από τον ιερέα της εκκλησίας, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία. Επίσης, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που είχε ο 45χρονος ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Τέλος, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάστηκε κλοπή που έγινε σε βάρος 41χρονου την 1η Φεβρουαρίου.

Στην  περιοχή του Ασπροχώματος ο 41χρονος  αντιλήφθηκε ότι πλέον δεν έχει το πορτοφόλι του. Όπως προέκυψε στη συνέχεια, το πορτοφόλι είχε ένας 30χρονος, χωρίς να έχει εξακριβωθεί αν το βρήκε ή το έκλεψε, ενώ είχε αφαιρέσει 90 ευρώ που περιείχε, καθώς και μια τραπεζική κάρτα. Μάλιστα, με αυτή έκανε επτά συναλλαγές σε κατάστημα στη Μεσσήνη, ύψους 134 ευρώ.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 30χρονου για κλοπή.