Καλαμάτα: H Περιφέρεια στηρίζει έμπρακτα την δημόσια υγεία τόνισε ο Π. Νίκας από το 16ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο

“Η πρόσφατη πανδημία απέδειξε στην πράξη πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος των νοσηλευτών στο δημόσιο σύστημα υγείας και επομένως τους οφείλεται να εισπράττουν -για την πολύπλευρη συνεισφορά τους- την αναγνώριση, ηθική και υλική, όπως τους αρμόζει”.

Τα πιο πάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας -το απόγευμα σήμερα, Τετάρτη 17 Μαΐου, στην Καλαμάτα- τις εργασίες του τετραήμερου 16ου Πανελλήνιου Επιστημονικού και Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Συνεδρίου που ξεκίνησαν σήμερα και το οποίο διοργανώνει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα η ΕΝΕ (Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδας), με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε ευχαριστίες για την προσφορά του νοσηλευτικού προσωπικού -τόσο στην περίοδο της πανδημίας, αλλά και εν γένει- επισημαίνοντας την ανάγκη για την συνεχή επιμόρφωσή τους σε ένα ολοένα και πιο απαιτητικό περιβάλλον.

Συνεχίζοντας, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στην ανάγκη να καλυφθεί το έδαφος ως προς την παροχή υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, επισημαίνοντας ότι και σήμερα πολύς κόσμος από αυτή υποχρεώνεται να μεταβαίνει στην Αθήνα για να τακτοποιήσει θέματα υγείας:

“Αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον -και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό έχει υπάρξει η διαπίστωση ότι πρέπει να γίνουν σοβαρά βήματα στον τομέα της υγείας” επισήμανε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας παράλληλα:

“Ως Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίξαμε το ΕΣΥ με πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες μισθοδοσίας του επικουρικού προσωπικού ενώ ενισχύσαμε τις δημόσιες δομές υγείας με σύγχρονο εξοπλισμό αξίας άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Επίσης, εδώ στη πόλη της Καλαμάτας για το Γενικό Νοσοκομείο υπάρχει συνολική πίστωση 10 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ πρόσφατα παραδόθηκε το έργο αναδιάρθρωσης του ΤΕΠ στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι αποτελεί σημαντική εξέλιξη η συμμετοχή εκπροσώπων των Περιφερειών στα Δ.Σ. των νοσοκομείων, παρατηρώντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στέκεται πάντα δίπλα στους λειτουργούς της δημόσιας υγείας ως αρωγός.

Χαιρετισμό στο συνέδριο, εξ άλλου, απηύθυνε μεταξύ άλλων και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας Άγγελος Χρονάς.