Καλαμάτα – ΟΦ Ιεράπετρας 3-0: Έσπασε την κατάρα της Παραλίας προσπέρασε τους Κρητικούς και έπιασε τετράδα

Με κεκτημένη ταχύτητα συνέχισε η Καλαμάτα για την 28η αγωνιστική της Super League 2, έτσι πείρε τη δεύτερη σερί νίκη της με τον Αντώνη Μαυρέα στον πάγκο σημειώνοντας ένα άνετο 3-0 εντός έδρας απέναντι στον Ο.Φ.Ιεράπετρας και μ΄αυτό τον τρόπο σπάει την κατάρα των αρνητικών αποτελεσμάτων στην Παραλία αφού είχε να κερδίσει εντός έδρας 2,5 περίπου μήνες.

Οι Κρητικοί στο πρώτο μέρος κράτησαν το μηδέν με την Καλαμάτα να έχει την πρωτοβουλία και να κάνει μια σημαντική ευκαιρία με σουτ του Αρναρέλλη στο 20΄ από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο 2ο ημίχρονο θέλοντας να καθαρίσουν την αναμέτρηση και έφτασαν σε έτσι σε μια άνετη νίκη.

Στο 57′ λεπτό με την ατομική ενέργεια και το σουτ του Τάτου, η μπάλα θα περάσει άουτ και η “Μαύρη Θύελλα” θα δείξει τις διαθέσεις της. Σέντρα του Παπατόλιου στο 63′ λεπτό και πλασέ του Ρόβα θα στείλει την μπάλα στο δοκάρι κάνοντας και την πρώτη κλασσική ευκαιρία. Κεφαλιά του Μπαξεβάνου μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τάτου στο 64′ λεπτό και δεύτερο δοκάρι για τους γηπεδούχους που πλέον πιέζουν ασφυκτικά τους Κρητικούς. Ακόμα μια κεφαλιά του Πασά στο 66′ λεπτό μετά από σέντρα του Κωνσταντινόπουλου η μπάλα καταλήγει άουτ.

Με τρία γκολ στα τελευταία τριάντα λεπτά οι μελανόλευκοι επικράτησαν εύκολα των Κρητικών οι οποίοι δεν μπόρεσαν να προβάλλουν καμία αντίδραση στην καταιγιστική “Μαύρη Θύελλα” . 

Η Καλαμάτα άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0 με το συρτό σουτ του Ματέους στο 69′ λεπτό. Πέντε λεπτά αργότερα στο 73΄ο Τάτος αστόχησε σε πέναλτι που είχε κερδίσει ο Ρόβας όταν ανατράπηκε από τον Καραμπέτσο .

Η “Μαύρη Θύελλα” ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 με το γκολ από το σουτ του Βασιλόγιαννη μετά την σέντρα του Κωνσταντινόπουλου στο 78′ λεπτό. Οι γηπεδούχοι έκαναν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πασά στο 89′ λεπτό το 3-0, το οποίο ήταν το τελικό σκορ του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες τους σε γκολ, έφτασαν τους 46 βαθμούς και ανέβηκαν στην 4η θέση, προσπερνώντας τη σημερινή της αντίπαλο.

Οι φάσεις του παιχνιδιού

20′ Μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Βασιλόγιαννης από δεξιά έκοψε την μπάλα στην περιοχή και ο Αρναρέλλης από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

63′ Μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Παπατόλιος από δεξιά σέντραρε και ο Ρόβας με πλασέ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

64′ Και άλλο δοκάρι για την Καλαμάτα. Ο Τάτος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο προωθημένος Μπαξεβάνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

66′ Καλή στιγμή για την Καλαμάτα, ο Κωνσταντινόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Πασάς στο β’ δοκάρι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

69′ Γκολ για την Καλαμάτα. Ο Κωνσταντινόπουλος έκανε σέντρα από αριστερά, ο Τάτος αφού κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Ματέους που με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.

73΄ Η Αντωνίου υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Ρόβα από τον Καραμπέτσο, ο Νεόπουλος, ο οποίος στο μεταξύ είχε αντικαταστήσει τον Τζελέπη που τραυματίστηκε, πέφτει την αριστερή του γωνία και αποκρούει το πέναλτι του Τάτου.

74′ Πέναλτι για την Καλαμάτα σε ανατροπή του Ρόβα από τον Καραμπέτσο.

78′ Γκολ για την Καλαμάτα. Σέντρα του Κωνσταντινόπουλου από αριστερά, ο Βασιλόγιαννης απέφυγε δύο αντιπάλους μέσα στην περιοχή και με σουτ έκανε το 2-0.

89′ Νέο πέναλτι για την Καλαμάτα. Ο Τριανταφυλλάκης βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Κάρδαρη. Ο Πασάς γράφει το 3-0.

Καλαμάτα (Μαυρέας): Μέντες, Καραγκούνης, Μπακαγιόκο, Μπαξεβάνος, Κωνσταντινόπουλος, Παπατόλιος, Ματέους (79′ Τριανταφυλλάκης), Τάτος (90′ Δρούγας), Βασιλόγιαννης (90′ Γκότσης), Αρναρέλλης (58′ Πασάς), Ρόβας (79′ Μπουλλάρι).

ΟΦ Ιεράπετρας (Ξηροφώτος-Στουρνάρας): Tζελέπης (61′ λ.τ Νεόπουλος), Κάρδαρης, Κόκας, Ντέντλερ, Καλλιτσουνάκης (58′ Παπαδάκης), Ίννος, Χιμένεθ, Μπλανκ Καζάου, Παπαδάκης, Τσόφλιας, Καραμπέτσος.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της αγωνιστικής:
Παρασκευή 2/6

Χανιά – ΑΕΚ Β’ 1-1
(14΄ Τσέλιος – 89΄ Γεωργέας)

Καλαμάτα – ΟΦ Ιεράπετρας 3-0
(69΄ Ματέους, 78΄ Βασιλόγιαννης, 90΄ πεν. Πασάς)

Σάββατο 3/6

Απόλλων Σμύρνης – Προοδευτική (19:15)

Κυριακή 4/6

Ηλιούπολη – Athens Kallithea (17:00)
Αιγάλεω – ΠΑΟ Ρουφ
Επισκοπή – Κηφισιά

Β Όμιλος

Κυριακή 11/6

ΑΕΚ Β’ – Επισκοπή (17:00)
Athens Kallithea – Αιγάλεω
Κηφισιά – Καλαμάτα
ΟΦ Ιεράπετρας – Απόλλων Σμύρνης
Προοδευτική – Ηλιούπολη

Η βαθμολογία του Β’ ομίλου της Super League 2

1. Κηφισιά (25) 61
——————————————
2. Καλλιθέα (25) 59
3. Απόλλων Σμύρνης (25) 49
4. Καλαμάτα (26) 46
5. Χανιά (26) 45
6. ΟΦ Ιεράπετρας (26) 39
7. Ηλιούπολη (25) 38
8. Παναχαϊκή (26) 36
9. Ολυμπιακός Β΄ (26) 31
10. Αιγάλεω (25) 30
11. Προοδευτική (25) 25
——————————————
-. ΑΕΚ Β΄ (26) 25
13. ΠΑΟ Ρουφ (26) 12
-. Επισκοπή (25) 12
15. Ηρόδοτος αποβλήθηκε

  • Ο Ολυμπιακός Β’ έχει τιμωρηθεί με -10
  • Ο Ηρόδοτος έχει τιμωρηθεί με -15 και έχει αποβληθεί
  • Από την Ιεράπετρα έχουν αφαιρεθεί προσωρινά 6 βαθμοί για οφειλές