Καλαμάτα: Εξαγριωμένοι οι αγρότες με τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία

Δυναμική, ηχηρή και μεγάλη ήταν η κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα στην πόλη της Καλαμάτας με τα τρακτέρ τους, οι αγρότες της Μεσσηνίας.

Ανυποχώρητοι στον αγώνα τους δηλώνουν οι αγρότες της Μεσσηνίας, οι οποίοι βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και μετά έξω από την ΔΕΗ στην οδό Αρτέμιδος με περίπου 80 τρακτέρ, κρατώντας μαύρες σημαίες και πανό με τα αιτήματά τους.  Προηγήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης.

Ξεκινώντας από τα διάφορα σημεία συγκέντρωσης που είχαν ορισθεί μετά από τις συσκέψεις που προηγήθηκαν στο Χανδρινού από τους Αγροτικούς Συλλόγους Χανδρινού και Μεσσήνης έφτασαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και κάνοντας πορεία σε κεντρικούς δρόμους στάθμευσαν προσωρινά στην  κεντρική πλατεία με τα τρακτέρ τους, σε μια κινητοποίηση που θεωρήθηκε μεγάλη και δυναμική.

Στην πλατεία στις δηλώσεις και στις τοποθετήσεις που έκαναν, διατύπωσαν τα αιτήματά τους, ζήτησαν την στήριξη όλων των πολιτών και απαίτησαν από την Κυβέρνηση ουσιαστική στήριξη με έργα κι όχι με λόγια και υποσχέσεις.

Όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους οι πρόεδροι των συλλόγων αλλά και αγρότες “τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τον αγροτικό κλάδο είναι πολλά και παραμένουν άλυτα για χρόνια και συνεχώς προστίθενται και αλλά, μεγαλώνοντας τα αδιέξοδα για την συντριπτική πλειοψηφία τον αγροτών.

Για άλλη μια φορά επιλογή είναι ο δρόμος του αγώνα και είναι μονόδρομος η απόφασή μας να βγούμε με τα τρακτέρ στους δρόμους”.

Οι αγρότες της Μεσσηνίας διαμαρτύρονται για την συρρίκνωση του εισοδήματος τους, ως απόρροια του αυξημένου κόστους παραγωγής που φέρνει η ενεργειακή κρίση, τις συνεχείς ανατιμήσεις στα αγροτικά εφόδια, τις αυξήσεις κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, την έλλειψη εργατικού δυναμικού, αλλά και την κατιούσα που έχουν πάρει οι τιμές των αγροτικών προϊόντων για τον παραγωγό και τέλος για την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου του ΕΛΓΑ αναφορικά με την πλήρη αποζημίωση των ζημιών και η αύξηση του αφορολόγητου.