Κίνδυνος για ιστιοφόρο σκάφος στη Μάνη προσάραξε αλιευτικό που έσπευσε για βοήθεια

Το Λιμεναρχείο Καλαμάτας ενημερώθηκε την Τρίτη το απόγευμα πως ένα ιστιοφόρο με σημαία Γερμανίας βρίσκεται σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Αγίου Νικολάου και της παραλίας Πανταζή, στη Δυτική Μάνη, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και έσπευσε στην περιοχή με ένα περιπολικό όχημα. Μαζί βρέθηκαν το αλιευτικό «Μαρία», το επαγγελματικό σκάφος «Αφροδίτη», το αλιευτικό «Καπετάν Αντώνης” και το επαγγελματικό σκάφος «Νηρέας».

Κατά την συνδρομή στο ιστιοφόρο σκάφος, το αλιευτικό «Μαρία» προσάραξε στην περιοχή, στη συνέχεια αποκολλήθηκε και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο της ακτής. Ο κυβερνήτης δε του «Μαρία» διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για ιατρικό έλεγχο.

Από τη προσάραξη δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα του ιδιοκτήτη θα απομακρυνθεί το σκάφος από την περιοχή.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή των υπόλοιπων σκαφών που είχαν μεταβεί στο σημείο, το σκάφος με σημαία Γερμανίας κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ ο Γερμανός καπετάνιος (ο μοναδικός επιβαίνοντας) δήλωσε καλά στην υγεία του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί τη προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αποκατάστασης της βλάβης από αρμόδιο νηογνώμονα