Ισραήλ: Μπαράζ χτυπημάτων της Χεζμπολάχ με ρουκέτες και drones – Ήχησαν σειρήνες στο βόρειο μέτωπο

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται διάφορες περιοχές του Ισραήλ και ιδιαίτερα η Δυτική Γαλιλαία, μετά από προειδοποιήσεις για εισερχόμενες ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Επίθεση με drones και ρουκέτες έχει εξαπολύσει η Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ με τις σειρήνες στην περιοχή να ηχούν ασταμάτητα.

Οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ το τελευταίο διάστημα είναι καθημερινές, εν αναμονή των ιρανικών αντιποίνων για τη δολοφονία του ηγέτης της πολιτικής πτέρυγας της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ισχυριζόμενη ότι βομβάρδισε τη βόρεια κοινότητα της Αϊλόν με ρουκέτες Katyusha, ως απάντηση στις πρόσφατες επιδρομές του ισραηλινού στρατού στο νότιο Λίβανο.

Οι σειρήνες ήχησα στις περιοχές: Safed, Machanayim, Hatzor Haglilit, Rosh Pina, Gadot, Tzahar, Amnon, Amiad, Elifelet, Almagor, Tuba-Zangariyye, Kfar Hanassi και Karkom.

Ομοβροντία 10 ρουκετών από τον Λίβανο είχε στόχο τη Δυτική Γαλιλαία, όμως έπεσαν σε ανοιχτούς χώρους, όπως ανέφεραν οι IDF, και έτσι δεν υπήρξαν τραυματισμόι.

Στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίστηκε ένα βίντεο από τη χρήση του Iron Dome για την αναχαίτηση βλήματος στην πόλη Σαφέντ.

Τους τελευταίους μήνες είναι πολύ συνηθισμένη η εκτόξευση ρουκετών, αλλά και drone, από τη Χεζμπολάχ, στον νότιο Λίβανο, κατά στρατιωτικών και πολιτικών στόχων στο έδαφος του Ισραήλ, το οποίο συχνά απαντά με αεροπορικές επιδρομές σε βάσεις της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επόμενες ώρες είναι πολύ κρίσιμες, ενώ αναμένεται να γίνει μεγάλη επίθεση από τη μεριά του Λιβάνου κατά του Ισραήλ.