Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ: Τον έψαχνε η γυναίκα του για τα γενέθλια της κόρης του

Τεράστιο σοκ στον Παναθηναϊκό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τον ξαφνικό θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ το βράδυ της Τετάρτης, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στην οδό Διαδόχου Παύλου, στη Γλυφάδα.

Λίγο αργότερα, ο θάνατος του Μπάλντοκ πιστοποιήθηκε από τον γιατρό της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ από τον σταθμό της Βούλας, που κλήθηκε από τον ιδιοκτήτη της οικίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η σύζυγος του 31χρονου που μένει στην Αγγλία μαζί με το παιδί τους, τον αναζητούσε για ώρες από το μεσημέρι της Τετάρτης χωρίς να μπορεί να τον βρει. Κάλεσε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο διέμενε ο σύζυγός της, με τον τελευταίο να τον εντοπίζει τελικά χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, στον πάτο της πισίνας.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήμερα του θανάτου του Μπάλντοκ, είχε γενέθλια η κόρη του.

Την έρευνα έχει αναλάβει υποδιεύθυνση Ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικής, με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία να αναφέρουν πως δεν βρέθηκαν χτυπήματα στο σώμα του Μπάλντοκ, ως εκ τούτου πιθανολογείται πως πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο από ανακοπή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σπίτι βρέθηκε ένα άδειο μπουκάλι βότκα, ωστόσο δεν είναι γνωστό πότε έγινε η κατανάλωσή του. Η ΕΛΑΣ ερευνά εάν υπάρχουν και άλλες ουσίες στο σπίτι. Η ακριβής αιτία του θανάτου του θα προκύψει από την νεκροψία-νεκροτομή.

Πνιγμός η αιτία θανάτου του Μπάλντοκ

“Πνιγμός εντός ύδατος” το αίτιο θανάτου του του 31χρονου διεθνή ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Τζορτζ Μπάλντοκ, σύμφωνα με την νεκροτομή, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με το News247 και τον Θοδωρή Παναγιωτίδη.

Κατά την νεκροτομή ελήφθησαν και δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις που αναμένονται, αλλά σίγουρα θα χρειαστούν αρκετές ημέρες μέχρι να βγουν οι απαντήσεις.

ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΠΑΛΤΟΚ

Η νεκροτομή επιβεβαίωσε πλήρως την εικόνα που είχε σχηματίσει ο ιατροδικαστής και κατά την αυτοψία στον χώρο που βρέθηκε νεκρός ο άτυχος ποδοσφαιριστής. Όταν οι αστυνομικοί γύρισαν το σώμα του, έβγαλε φυσαλίδες με νερό από το στόμα του, κάτι κοινό στους πνιγμούς, που υποδηλώνει ότι είχε καταπιεί νερό εν ζωή και είχε πάει στους πνεύμονες.

ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΠΑΛΤΟΚ

Το σώμα του δεν είχε σημάδια, τραύματα ή μώλωπες που να παρέπεμπαν σε τυχόν εγκληματική ενέργεια. Σε ένα τραπεζάκι κοντά στην πισίνα βρέθηκε και ένα μισοάδειο μπουκάλι βότκα και ποτήρια που έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Η Ασφάλεια έχει συλλέξει και βιντεοληπτικά υλικά από το συγκρότημα για να εξεταστούν και αυτά.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η σύζυγός του άτυχου ποδοσφαιριστή που ζει στο εξωτερικό, καλούσε χθες στο τηλέφωνο τον άντρα της και εκείνος δεν απαντούσε. Καθώς περνούσε η ώρα, ανησύχησε και κάλεσε τον ιδιοκτήτη της οικίας να πάει από εκεί για να τσεκάρει τι έχει συμβεί. Τον Τζορτζ Μπάλντοκ εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις του, μέσα στην πισίνα, ο ιδιοκτήτης της οικίας που κάλεσε ασθενοφόρο και τις Αρχές.

ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΠΑΛΤΟΚ

Στο σπίτι του οι συμπαίκτες του

Συντετριμμένοι είναι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, που έσπευσαν στην οικία του Μπάλντοκ μόλις ενημερώθηκαν για τον θάνατο του συμπαίκτη τους.

Σένκεφελντ, Ρουμπέν Πέρεθ, Βιλένα και Μάγκνουσον συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι στη Γλυφάδα όπου βρέθηκε η σορός του 31χρονου, ενώ σε κατάσταση σοκ ήταν το βράδυ της Τετάρτης και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν από φιλικό πρόσωπό του και δεν μπορούσε να το πιστέψει.

Στο σπίτι του Έλληνα διεθνή έφτασε και ο υπεύθυνος αγώνων Σπύρος Βλάχος, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου και τον διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος Γιώργο Τζαβέλλα.

ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΠΑΛΝΤΟΚ
ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΠΑΛΝΤΟΚ

Ποιος ήταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ

O Τζορτζ Μπάλντοκ γεννήθηκε στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας στις 9 Μαρτίου 1993 και έχει ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Μίλτον Κέιν Ντονς, ομάδα όπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο το τον Μάιο του 2010. Με τη φανέλα της Μίλτον Κέιν Ντονς αγωνίστηκε μέχρι το 2017 και κατέγραψε 107 συμμετοχές.

Στη διάρκεια αυτής της επταετίας έπαιξε και με τη μορφή δανεισμού στις αγγλικές Νορθάμπτον, Τάμγουορθ, Όξφορντ Γιουνάιτεντ και στην ισλανδική Βεστμανέγια.

ΜΠΑΛΝΤΟΚ ΓΛΥΦΑΔΑ

Το 2017 πήρε μεταγραφή για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με την οποία κατέγραψε 219 συμμετοχές (τις 83 από αυτές στην Premier League), πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε 16 ασίστ. Στο ενεργητικό του έχει συμμετοχή στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2023 και δύο προβιβασμούς από την Championship στην Premier League.

Στις 29 Μαΐου 2024 ανακοινώθηκε η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, όπου υπέγραψε ως το καλοκαίρι του 2027.

ΜΠΑΛΝΤΟΚ ΓΛΥΦΑΔΑ
ΜΠΑΛΝΤΟΚ ΓΛΥΦΑΔΑ
ΜΠΑΛΝΤΟΚ ΓΛΥΦΑΔΑ

Κάποια από τα post των παικτών του Παναθηναϊκού:

Ο Παναθηναϊκός (και όχι μόνο) θρηνεί τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ. Οι συμπαίκτες του στο τριφύλλι με ένα κοινό σπαρακτικό και συγκινητικό μήνυμα τον αποχαιρέτησαν, εκφράζοντας τη λύπη και το σοκ για την απώλειά του.

Είμαστε όλοι πραγματικά συντετριμμένοι και σοκαρισμένοι! Ο George μας, ο συμπαίκτης μας, ο φίλος μας, ήταν και είναι οικογένειά μας…

Και όταν ένα μέλος χάνεται, ένα κομμάτι λείπει και θα λείπει για πάντα. Σε μια τέτοια στιγμή τα λόγια περισσεύουν…

Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν τον πόνο μας για την απώλεια του αδερφού μας. George μας, καλό ταξίδι… Θα ζεις για πάντα μέσα στις καρδιές μας…“, αναφέρει το μήνυμά τους.

Διεθνείς για Μπάλντοκ

Σε μία κοινή δήλωση για την απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ προχώρησαν οι Έλληνες διεθνείς, αναφέροντας ότι το παιχνίδι κόντρα στην Αγγλία θα το δώσουν για τον ίδιο, ενώ τονίζουν ότι δεν θα ξεχαστεί από κανέναν.

Ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι συντετριμμένο με τον ξαφνικό θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ την Τετάρτη (09/10), με τους Έλληνες διεθνείς να υποδέχονται την τραγική είδηση με παγωμάρα.

Λίγες ώρες μετά την απρόσμενη εξέλιξη σύσσωμη η οικογένεια της Εθνικής προέβη σε δήλωση, τονίζοντας ότι δεν θα ξεχαστεί από κανέναν ο 31χρονος, ενώ έδωσαν υπόσχεση ότι θα αγωνιστούν με τη δύναμη της ψυχή του στο ματς κόντρα στην Αγγλία στο Γουέμπλεϊ (10/10. 21:45, Novasports Prime και Alpha).

Θυμίζουμε ότι παρά τις αλλεπάλληλες επαφές της ΕΠΟ με την UEFA δεν κατέστη εφικτό να αναβάλει το παιχνίδι με αντίπαλο τα Τρία Λιοντάρια, με τους παίκτες και των δύο ομάδων -κατόπιν συνεννόησης- να φορούν μαύρα περιβραχιόνια.

Μάλιστα, οι παίκτες της “γαλανόλευκη” θα τα φορέσουν και στο ματς με την Ιρλανδία την ερχόμενη Κυριακή (13/10, 21:45) στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Παράλληλα θα γίνει αίτημα προς τους διοργανωτές των επικείμενων αγώνων των Εθνικών Ομάδων όλων των ηλικιών να αγωνιστούν οι παίκτες μας με μαύρα περιβραχιόνια.

Το συγκινητικό VIDEO της Σέφιλντ με μεγάλες του στιγμές

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αποχαιρέτησε τον Τζορτζ Μπάλντοκ, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών, με ένα συγκινητικό VIDEO με μεγάλες του στιγμές στην αγγλική ομάδα.

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτό που συνέβη την Τετάρτη (9/10). Η είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ σκόρπισε την θλίψη σε Ελλάδα και Αγγλία.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ θρηνεί για τον χαμό του 31χρονου ποδοσφαιριστή. Άλλωστε, στις “λεπίδες” είχε 219 συμμετοχές και έζησε μεγάλες στιγμές.

Αυτές τις μεγάλες στιγμές αποτύπωσε η αγγλική ομάδα με ένα συγκινητικό VIDEO, τιμώντας έτσι την μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ.