Η Πρωτοχρονιά του 2023 στην Καλαμάτα

Πλήθος Καλαματιανών και επισκεπτών υποδέχθηκε το νέο έτος 2023 στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης του Δήμου Καλαμάτας.

Την εκδήλωση κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και, με την έλευση του νέου χρόνου, βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό, αφότου φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Στο πλαίσιο χαιρετισμού του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε πως το 2022 ήταν ένα έτος δύσκολο που ωστόσο έφερε στο Δήμο Καλαμάτας χαρά και ελπίδα μέσα από την επίτευξη σημαντικών στόχων που είχαν τεθεί και οι οποίοι πρέπει να αξιοποιηθούν μέσα στο 2023.  

Ακολούθησε η αντίστροφη μέτρηση και, μετά την έλευση του νέου έτους, ο Δήμαρχος ευχήθηκε «καλή χρονιά, με υγεία, αισιοδοξία, ειρήνη και δημιουργικότητα». 

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς και εορτής του Αγίου Βασιλείου, οι Ιεροί Ναοί ήταν κατάμεστοι για τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία. Ακολούθησε η Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, στις 11 το πρωί, την οποία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από κληρικούς. Στην τελετή παρέστη ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Βουλευτές, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, κ.ά.

323370413 971292640503439 4856823339910431455 n

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος παρέστη στην τελετή κοπής της βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στις πρώην Σχολές Παπαφλέσσα. Απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Θ. Βασιλόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Αναμφισβήτητα το 2022 ήταν ένα δύσκολο έτος. Κληθήκαμε να διαχειριστούμε τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, ζούμε έναν πόλεμο σε Ευρωπαϊκό έδαφος με τις κοινωνικές, ενεργειακές, οικονομικές συνέπειες που έχει. Όμως το 2022 ήταν και ένα έτος ελπίδας, πετυχαίνοντας στόχους που μας δίνουν το δικαίωμα να σχεδιάσουμε το μέλλον αυτής της περιοχής. Το 2023 είναι ένα έτος προκλήσεων.

323354304 912459909919651 4103538166790770054 n

Έχουμε μπροστά μας την υλοποίηση σημαντικών έργων που θα αλλάξουν την περιοχή μας, έχουμε μπροστά μας τη σύνταξη του Κλιματικού Συμβολαίου της πόλης μας, έχουμε μπροστά μας και έργα εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Οι οδικοί άξονες, το Αεροδρόμιο και γενικότερα οι υποδομές. Έχουμε όμως μπροστά μας και μια εκλογική χρονιά, τόσο σε εθνικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Μια χρονιά που οι πολίτες θα έχουν υψηλές προσδοκίες απ’ όλους εμάς και εμείς οφείλουμε, βάζοντας σε προτεραιότητα το συμφέρον της Πατρίδας και του τόπου μας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσουμε προς όφελός τους». 

Ο Δήμαρχος, τέλος, ευχήθηκε «καλό, δημιουργικό, ευλογημένο και ειρηνικό το νέο έτος».

Αξίζει να σημειωθεί πως ανήμερα την Πρωτοχρονιά λειτούργησε κανονικά το Δημοτικό Συσσίτιο, υποστηρίζοντας με ζεστό φαγητό τους δικαιούχους συνδημότες μας, όπως έγινε τα Χριστούγεννα, ενώ στις θέσεις τους ήταν και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες πριν την έλευση του 2023, πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας. Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022 το βράδυ, κάτοικοι και επισκέπτες απόλαυσαν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μουσική συναυλία με τη συμμετοχή μουσικών και καλλιτεχνών από την περιοχή μας.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα θετικά σχόλια και το χειροκρότημα του κόσμου απέσπασε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, μέλη της οποίας παιανίζοντας «γέμισαν» με εορταστικές μελωδίες το κέντρο της πόλης, αποδίδοντας με θαυμάσιο τρόπο και τα παραδοσιακά κάλαντα.