Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας έχει όνομα “Events.kalamata.gr”

Παρουσιάστηκε η επίσημη ψηφιακή πλατφόρμα εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας. Πρόκειται για τον ιστότοπο events.kalamata.gr στον οποίο μπορεί κάποιος να βρει το σύνολο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην πόλη, είτε διοργανώνονται από το Δήμο, είτε από μη κερδοσκοπικούς φορείς και συλλόγους της περιοχής, είτε απλά από ιδιώτες επιχειρηματίες.

Events.kalamata.gr λοιπόν είναι η νέα ψηφιακή πλατφόρμα εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας, που θα προσφέρει στο εξής ενημέρωση για όλες τα πολιτιστικά, αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα που προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται στην εμβέλεια του Δήμου Καλαμάτας.

Στόχος, η άμεση ενημέρωση του κοινού για τις εκδηλώσεις στον Δήμο μας. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ημερολόγιο εκδηλώσεων, ένα καλεντάρι, όπου θα εγγράφονται οι εκδηλώσεις και θα εμπλουτίζονται σε καθημερινή βάση, ώστε καθημερινά να έχουν τη δυνατότητα κάτοικοι και επισκέπτες να ενημερώνονται για τα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα στον Δήμο Καλαμάτας. Η ψηφιακή πλατφόρμα είναι διαδραστική, που σημαίνει ότι ο ενδιαφερόμενος φορέας μπορεί να πιστοποιηθεί μέσα από το άνοιγμα ενός ψηφιακού λογαριασμού και  να αναρτήσει τις πληροφορίες που θέλει για μια μελλοντική εκδήλωση, γνωστοποιώντας τη έτσι στο κοινό. Ταυτόχρονα, θα μπορεί ο κάθε φορέας να ενημερώνεται για τις ημέρες και ώρες εκδηλώσεων που έχουν ήδη “κλειστεί” και έτσι θα αποφεύγεται να συμπίπτουν εκδηλώσεις.

Κατά την παρουσίαση της ψηφιακή πλατφόρμας ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι «το καλεντάρι των εκδηλώσεων που δημιουργήθηκε από το Δήμο έρχεται να καλύψει μία ανάγκη της περιοχής, όπως αυτή είχε εκφραστεί από πολλούς φορείς, την οποία προφανώς είχαμε καταγράψει και για την οποία είχαμε δεσμευτεί και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα». Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα καλεντάρι εκδηλώσεων -όχι μόνο του Δήμου- αλλά και φορέων και ιδιωτών που διοργανώνονται στην πόλη και τις Κοινότητές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, υπογραμμίζοντας επίσης ότι θ’ αποτελέσει «ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προγραμματισμό δράσεων, που είμαι βέβαιος ότι θα εξυπηρετήσει την ακόμα καλύτερη παροχή της πληροφορίας, την ακόμα καλύτερη ενημέρωση Καλαματιανών και επισκεπτών για όλα τα δρώμενα, πολιτιστικά, αθλητικά και κοινωνικά».

Η ψηφιακή πλατφόρμα και οι δυνατότητές της θα παρουσιαστούν επίσημα στους δημοσιογράφους, σήμερα στον χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα συμπεριλαμβάνεται στους σχεδιασμούς του Δήμου Καλαμάτας για ολιστική προβολή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας όχι μόνο στο τουριστικό κομμάτι αλλά και στο πολιτιστικό, λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στους δυνητικούς επισκέπτες πέρα από τα αξιοθέατα, και το φαγητό, να εντάξουν στο πρόγραμμά τους και την παρακολούθηση πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων που γίνονται στην επικράτεια του Δήμου Καλαμάτας. Αλλά και για τους κατοίκους, να ενημερωθούν και να προγραμματίσουν την ψυχαγωγία τους, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Κλιματικής Ουδετερότητας, Βασίλης Παπαευσταθίου, επισήμανε πως «σκοπός μας είναι να συγκεντρώσουμε όλο αυτό τον πλούτο των εκδηλώσεων που κάνει την πόλη μας, μια πόλη ζωντανή και δραστήρια, παρέχοντας άμεση και έγκυρη ενημέρωση τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας, και παράλληλα να βοηθήσουμε τους συλλόγους της περιοχής μας στον καλύτερο προγραμματισμό των δράσεών τους». Σύμφωνα με τον κ. Παπαευσταθίου το δίγλωσσο events.Kalamata.gr προβλέπεται να υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις: πέρα από την φάση της παρουσίασης, στη δεύτερη φάση, για τον επόμενο μήνα, θα υπάρξει συνάντηση – ενημέρωση με τους συλλόγους για το πώς οι ίδιοι θα πιστοποιηθούν ως διοργανωτές για να αναρτούν τις εκδηλώσεις τους, με στόχο να γίνουν όλοι συμμέτοχοι στην προσπάθεια αυτή, ενώ κατά την τρίτη φάση υπάρχει ο σχεδιασμός το καλεντάρι να αποτελέσει ένα αναπτυξιακό εργαλείο για την Καλαμάτα, προσελκύοντας τουρίστες να προγραμματίσουν την επίσκεψη στην πόλη μας, βλέποντας μήνες πριν πότε γίνονται οι πιο σημαντικές εκδηλώσεις μας.

Από την πλευρά τους, τόσο ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αθλητισμού Γιώργος Λαζαρίδης όσο και ο Πρόεδρος της Κ.Ε. Φάρις Σωτήρης Κριτσωτάκης, χαρακτήρισαν την εν λόγω ψηφιακή πλατφόρμα ως ένα χρήσιμο εργαλείο, επισημαίνοντας ότι θα αποδειχθεί σημαντική στην καλύτερη ενημέρωση για όλες τις αθλητικές, πολιτιστικές, κοινωνικές και άλλες δράσεις που εξελίσσονται στον Δήμο μας.