Ηλιόπουλος – Χαρίτσης από Καλαμάτα: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η αλληλεπίδραση με τον κόσμο της παραγωγής, της εργασίας και της νεολαίας

Νάσος Ηλιόπουλος και ο Αλέξης Χαρίτσης παρουσίασαν το απόγευμα του Σαββάτου, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε μαζική εκδήλωση – διαβούλευση στην οποία είχαν προσκληθεί οι φορείς της περιοχής.

Στόχος της ημερίδας που πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας ήταν να αναλυθούν οι προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος, να καταδειχθεί η σχέση τους με τις ανάγκες της κοινωνίας και να εκκινηθεί μια ανοιχτή αλληλεπίδραση με τον κόσμο της παραγωγής, της εργασίας και της νεολαίας

Την εκδήλωση συντόνισε η πρώην βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη, ενώ παραβρέθηκαν και έκαναν παρεμβάσεις εκπρόσωποι φορέων. Μεταξύ άλλων διακρίναμε τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Γιώργο Εγγλέζο, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, Γιώργο Καπερώνη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας Νίκο Μαλαπέτσα, τον γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Παναγιώτη Μουλά κ.ά

Νάσος Ηλιόπουλος: Να γίνουν άμεσα οι εκλογές

Επίθεση στην κυβέρνηση για την «αισχροκέρδεια, το φαινόμενο Πάτση και την ωμή παραβίαση του κράτους δικαίου από το καθεστώς Μητσοτάκη», εξαπολύει ο σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην «Ελευθερία της Καλαμάτας».

«Το αίτημα για Δικαιοσύνη συμπυκνώνει και εκφράζει ένα πλειοψηφικό ρεύμα πολιτών», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παλεύει για άμεσα μέτρα που θα βάλουν τέλος στην αδικία της αισχροκέρδειας, θα αυξήσουν το εισόδημα και θα ρυθμίσουν με δίκαιο τρόπο το ιδιωτικό χρέος».

Η μεγαλύτερη αδικία που ζουν αυτή τη στιγμή οι πολίτες είναι η αισχροκέρδεια, υποστηρίζει ο κ. Ηλιόπουλος και προσθέτει: «Με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταγράφουμε αρνητικές πρωτιές στις τιμές ενέργειας και καυσίμων. Οι ανισότητες και η φτώχεια ξανά αυξάνονται. Παλεύουμε για μια σειρά από άμεσα μέτρα που θα βάλουν τέλος στην αδικία της αισχροκέρδειας, θα αυξήσουν το εισόδημα και θα ρυθμίσουν με δίκαιο τρόπο το ιδιωτικό χρέος.

Την ίδια στιγμή και ενώ οι πολίτες μετρούν και το τελευταίο ευρώ, κυβερνητικά στελέχη μέσα από ένα αδιαφανές σύστημα απευθείας αναθέσεων, κυριολεκτικά λεηλατούν την κοινωνία. Το φαινόμενο “Πάτση” δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Τέλος, η βίαιη παραβίαση του κράτους δικαίου μέσω των παρακολουθήσεων νομιμοποιεί την φράση “καθεστώς Μητσοτάκη”. Ακριβώς για αυτό, το αίτημα για Δικαιοσύνη συμπυκνώνει και εκφράζει ένα πλειοψηφικό ρεύμα πολιτών».

Υποστηρίζει ότι «απαραίτητη προϋπόθεση είναι η απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη, απαλλαγή από το πολιτικό προσωπικό που παραβιάζει το κράτος δικαίου και ταυτόχρονα λεηλατεί τον δημόσιο πλούτο”. Αναφερόμενος στον χρόνο των εκλογών λέει: “Κάθε μέρα με κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια χαμένη μέρα για την χώρα. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα. Οι όποιες πολιτικές αποφάσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης την επόμενη ημέρα θα ληφθούν στη βάση της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παλεύει για να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές και θα επιδιώξει τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης με τα αποτελέσματα της απλής αναλογικής”. Για τις αυτοδιοικητικές κάλπες σημειώνει: “Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει πλέον στις τάξεις του πλήθος πολιτών που έχουν τη διάθεση και εμπειρία να αναλάβουν ευθύνες σε αυτοδιοικητικό επίπεδο».

Φώτο: fb (Alexis Charitsis – Αλέξης Χαρίτσης)

Για τις κυβερνητικές ρυθμίσεις που αφορούν τον χώρο των ΜΜΕ υποστηρίζει: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που θέλησε να αποδιοργανώσει το εργασιακό τοπίο στα ΜΜΕ, κάτι που πρώτα απ’ όλα έχει ως θύμα τους εργαζόμενους, αλλά και την ίδια την ενημέρωση. Το να μπει μία τάξη σε κάθε επίπεδο στον δύσκολο χώρο των media σε κάθε περίπτωση αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Το κριτήριο της εργασίας οφείλει να είναι βασικό για την πρόσβαση σε δημόσιους πόρους και την λειτουργία του Μητρώου».