Ηλεκτρονικά πλέον τα αποτελέσματα εξετάσεων από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας

Ηλεκτρονικά θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν οι πολίτες τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων στις οποίες έχουν υποβληθεί οι ίδιοι ή τα τέκνα τους σε δημόσιες ή ιδιωτικές μονάδες υγείας.

Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή και στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας που παρέχει τις κάτωθι οδηγίες:

Η ανακοίνωση

Ανακοινώνουμε ότι τίθεται σε εφαρμογή για το Νοσοκομείο Καλαμάτας η ηλεκτρονική χορήγηση αποτελεσμάτων διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων και οι πολίτες (νοσηλευόμενοι και εξωτερικοί ασθενείς) μπορούν εφεξής να λαμβάνουν ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, στις οποίες έχουν υποβληθεί, χωρίς να χρειάζεται να προσέρχονται στο Νοσοκομείο για να παραλάβουν τις απαντήσεις.

Μετά την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή,

εμφανίζεται στον ασθενή λίστα με τα παραπεμπτικά εργαστηριακών εξετάσεων (αιματολογικές, μικροβιολογικές, βιοχημικές), στις οποίες έχει υποβληθεί π.χ. στα Εξωτερικά Ιατρεία, στο Τμήμα Επειγόντων ή κατά τη νοσηλεία του σε τμήμα.

Ο ασθενής επιλέγει από τη λίστα το παραπεμπτικό, που έχει εκτελεσθεί και που αντιστοιχεί στις εργαστηριακές εξετάσεις για τις οποίες θέλει να λάβει τα αποτελέσματα και θα αιτείται να εκδοθεί το σχετικό αντίγραφο αποτελεσμάτων.

Για την πρόσβαση στην εφαρμογή χρειάζονται:

  • οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet
  • το ΑΜΚΑ
  • τον κωδικό μιας χρήσης, o οποίος αποστέλλεται στο πιστοποιημένο κινητό τηλέφωνο

Για την πρόσβαση στην εφαρμογή θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον ΑΜΚΑ σας (ή τον ΑΜΚΑ του παιδιού σας)
  • τον κωδικό μιας χρήσης (One Time Password – OTP), o οποίος αποστέλλεται στο κινητό σας τηλέφωνο

Μετά την είσοδό σας στην εφαρμογή εμφανίζεται λίστα με τα παραπεμπτικά διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων. Επιλέγετε από τη λίστα το παραπεμπτικό για το οποίο θέλετε να λάβετε τα αποτελέσματα και αιτείσθε το σχετικό αντίγραφο αποτελεσμάτων.

Μπορείτε να βρείτε το έγγραφο που εκδίδεται στην προσωπική σας θυρίδα στο gov.gr.