Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελο Συρίγο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Νίκο Διδασκάλου, όπου και είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης Θανάση Βασιλόπουλο.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο Δημάρχου, παρουσία των Βουλευτών Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλου, Μίλτου Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, Αντιδημάρχων και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, υπήρξε συζήτηση – ενημέρωση για σειρά θεμάτων που απασχολούν το Δήμο Καλαμάτας και ευρύτερα την περιοχή.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις προοπτικές της Καλαμάτας, στα έργα που εξελίσσονται αλλά και στον σχεδιασμό που υπάρχει. Ιδιαίτερη, επίσης, αναφορά υπήρξε στη συμμετοχή της Καλαμάτας στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις της Ε.Ε. έως το 2030.

Απευθυνόμενος στον Δήμαρχο, στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος -μεταξύ άλλων- ανέφερε: «Η Καλαμάτα μπορεί να γίνει πρότυπο, όχι μόνο για την Ελλάδα, για την ευρύτερη περιοχή, έχει τις προοπτικές».

Από τον Δήμαρχο τέθηκαν επί τάπητος και θέματα που προβληματίζουν, όπως η χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ και των Συνδέσμων Ύδρευσης, η εκτίναξη των τιμών που έχει επηρεάσει την υλοποίηση έργων κ.ά. Ακόμα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία γενικότερα, όπως η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων Καλαμάτα – Μεθώνη και Καλό Νερό – Τσακώνα, τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας, η αναβάθμιση του Αεροδρομίου, το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας κ.ά.