Εντυπωσιακή η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο National Geographic Traveller Food Festival 2025

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο διεθνούς κύρους National Geographic Traveller Food Festival 2025, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 19 και 20 Ιουλίου. Η κορυφαία αυτή διοργάνωση γαστρονομίας, φιλοξενίας και βιώσιμου τουρισμού προσέλκυσε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες, αποτελώντας σημείο αναφοράς για επαγγελματίες του χώρου και λάτρεις των γεύσεων από όλο τον κόσμο.

Η γαστρονομία της Πελοποννήσου στο προσκήνιο

Η Περιφέρεια συμμετείχε με θεματικό περίπτερο σύγχρονης αισθητικής, προβάλλοντας τη γαστρονομική ταυτότητα και τη φυσική αυθεντικότητα της Πελοποννήσου μέσα από στοχευμένες δράσεις.

  • Πάνω από 2.000 γευσιγνωστικές δοκιμές ελαιολάδου πραγματοποιήθηκαν με την επιμέλεια του Σχολείου Ελιάς & Ελαιολάδου Καλαμάτας (KALOOS), παρουσιάζοντας εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου.
  • Παράλληλα, αναδείχθηκε ο πλούτος του πελοποννησιακού αμπελώνα, με τη στήριξη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ), δίνοντας έμφαση στις δυναμικές ποικιλίες και στα ιδιαίτερα οινοτουριστικά σημεία της περιοχής.
  • Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσέλκυσε η παρουσίαση στο κεντρικό stage του φεστιβάλ, με θεματική τα τυριά και τα αρωματικά φυτά της Πελοποννήσου, στοιχεία αναπόσπαστα της τοπικής διατροφικής κουλτούρας.

Θερμή υποδοχή από το διεθνές κοινό

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενίσχυσε την εικόνα της περιοχής ως ανερχόμενου γαστρονομικού προορισμού στην Ευρώπη, αποσπώντας εξαιρετικά θετικά σχόλια και σημαντικές επαφές με επαγγελματίες του τουρισμού, του εμπορίου και των μέσων ενημέρωσης.

Όπως επισημάνθηκε, η συμμετοχή αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Περιφέρειας για την τουριστική εξωστρέφεια και την προώθηση της αυθεντικής εμπειρίας Visit Peloponnese.

Δηλώσεις και ευχαριστίες

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου, Θάνος Μιχελόγγονας, δήλωσε σχετικά:

«Η συμμετοχή μας στο National Geographic Traveller Food Festival εντάσσεται στο πλαίσιο της στοχευμένης στρατηγικής που ακολουθούμε για την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας της Πελοποννήσου. Μέσα από τη γαστρονομία, που αποτελεί ισχυρό στοιχείο του πολιτισμού μας, μεταφέρουμε ένα αυθεντικό αφήγημα του Visit Peloponnese στους επισκέπτες του εξωτερικού. Υλοποιώντας το όραμα του Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Πτωχού, συνεχίζουμε με συνέπεια την προσπάθεια διεθνούς προβολής, επενδύοντας σε δημιουργικές συνέργειες».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς:

  • το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας (KALOOS)
  • την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ)
  • καθώς και τις εταιρείες:
    • Sparta Gourmet
    • Iatridis Estate
    • Argeon
    • Gaia Wines
    • Giannikos Winery
    • Astir X Winery S.A
    • Κτήμα Τσέλεπος
    • Κτήμα Ολυμπία Γη Foods O.E
    • Οινοποιείο Παλυβού Ε.Ε
    • Mamellada

Η επιτυχημένη παρουσία της Περιφέρειας στο φεστιβάλ επιβεβαιώνει τη δυναμική της Πελοποννήσου ως προορισμού εμπειριών, με επίκεντρο τη γαστρονομία, τη φιλοξενία και τη βιωσιμότητα, και ενισχύει περαιτέρω τη διεθνή της ταυτότητα.