Εκ νέου υποψήφιος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας (vid)

Την ημέρα των εθνικών εκλογών “για να μην κατηγορηθεί για κανενός είδους πολιτική ιδιοτέλεια” επέλεξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας για να ανακοινώσει την εκ νέου υποψηφιότητά του.

Λίγο μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας ο κ. Νίκας επεσήμανε ότι σε όλη του την πολιτική πορεία είναι αυτοδιοικητικός “με συγκεκριμένη πολιτική άποψη” και με 3 θητείες ως δήμαρχος Καλαμάτας και μία ως περιφερειάρχης.

Ο κ. Νίκας γνωστοποίησε πως προχωράει σε αυτή την κίνηση μετά από συζήτηση με τους συνεργάτες του και πως το έπραξε αυτό… σήμερα για να μην κατηγορηθεί για… “κανενός είδους πολιτική ιδιοτέλεια” σε περίπτωση που εκφραζόταν μετά την έκδοση του εκλογικού αποτελέσματος. Παράλληλα πρόσθεσε πως σύμφωνα με την δήλωση του Πρωθυπουργού “όλοι οι εν ενεργεία περιφερειάρχες δικαιούνται να είναι υποψήφιοι”.

Τόνισε ότι το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών θα καθορίσει σε κάποιο βαθμό και τις αυτοδιοικητικές εξελίξεις τονίζοντας όμως ότι οι αυτοδιοικητικοί εκ της θέσεως τους οφείλουν να έχουν και ευρύτερες  αναφορές και προς άλλους πολιτικούς σχηματισμούς. “Απέχουμε 150 ημέρες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και σε επόμενο χρόνο θα παρουσιάσουμε και τα μέλη της ομάδας μας” ανέφερε ο κ. Νίκας.