Εκδήλωση Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας (Τμήμα Τουρισμού) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γευσιγνωσίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου χθες, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, στο ισόγειο του Ιστορικού Δημαρχείου όπου λειτουργεί το Εκθετήριο Μεσσηνιακών Προϊόντων.
Μιλώντας στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε την ανάγκη της κοινής προσπάθειας για την προώθηση των προϊόντων της περιοχής μας και του τουρισμού. Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλόπουλος είπε: «Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε τον τουρισμό επαγγελματικά κι όχι απλά αποσπασματικά. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που επιλέξαμε να δημιουργήσουμε Αντιδημαρχία Τουρισμού, να διευρύνουμε την Επιτροπή Τουρισμού και, συγχρόνως, να ενισχύσουμε τον προϋπολογισμό που έχει να κάνει με το τουριστικό μας προϊόν που προβάλλουμε. Μέσα στις δράσεις του Γραφείου Τουρισμού εντάσσεται και η σημερινή γευσιγνωσία».
Ο Δήμαρχος στη συνέχεια ευχαρίστησε την κυρία Μηλιώνη, υπεύθυνη του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, «που είναι το μοναδικό ακαδημαϊκό Εργαστήρι Γευσιγνωσίας στην Ελλάδα» και πρόσθεσε: «ότι και να κάνουμε, προφανώς, ενισχύει και προβάλλει την πόλη μας και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε όλοι μαζί και γι’ αυτό κι εμείς ως Δήμος στηρίζουμε την αποψινή δράση».
Νωρίτερα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία, μετά την πανδημία, του Εκθετηρίου στο Ιστορικό Δημαρχείο, όπου οι επισκέπτες εξοικειώνονται με τα προϊόντα της περιοχής μας, ενώ με την εκδήλωση δίνεται και μια άλλη ταυτότητα σε αυτά.
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Στάθης Αναστασόπουλος, τόνισε την ανάγκη ανάδειξης του μεσσηνιακού ελαιολάδου -πολύ σημαντικού προϊόντος για την περιοχή- επισημαίνοντας ότι φέτος η παραγωγή ολόκληρου του Νομού υπολογίζεται στο 45% περίπου της χώρας και σε 68.000 τόνους, ενώ η συνολική παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα ανέλθει σε 125.000 τόνους.
Αμέσως μετά, υπό τις οδηγίες της κυρίας Μηλιώνη, οι συμμετέχοντες στην δράση είχαν την ευκαιρία να προβούν σε γευσιγνωσία ελαιολάδου και να διαπιστώσουν τα γευστικά χαρακτηριστικά εκείνα που διαφοροποιούν το φρέσκο έξτρα παρθένο με το παρθένο και το λαμπάντε. Η υπεύθυνη του Εργαστηρίου δεν έπαψε να τονίζει ότι το ελαιόλαδο είναι χυμός φρούτου που δεν αντέχει ιδιαίτερα στις μεταβολές θερμοκρασίας, περιβάλλοντος, φωτός κ.λπ. και γι’ αυτό απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στην αποθήκευσή του.
Η Victoria Kjaer Theilvig Μις Υφήλιος 2024 – Πρώτη φορά ο τίτλος στη Δανία
Τζούλια Αλεξανδράτου: Οι υπηρεσίες της ως call girl και πόσα χρεώνει ανά ώρα
Ραγδαίες εξελίξεις με τους Ράδιο Αρβύλα και τεράστια ανατροπή, λίγο πριν την πρεμιέρα τους
Τα αγροτικά θέματα στο προσκήνιο των κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.
Copyright © 2024 Focus Radio. All rights received.
0 comments