Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος – Ξεκινάει η κατασκευή της μεταλλικής κερκίδας 2.000 θέσεων στο Ανοιχτό Θέατρο

Εκκίνησαν οι εργασίες για την εκτέλεση του έργου «Ολοκλήρωση Κατασκευής Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας» προϋπολογισμού μελέτης 1.270.000 € με Φ.Π.Α. 24%. Η σύμβαση για το εν λόγω έργο υπεγράφη στα τέλη Δεκεμβρίου και ήδη συνεργείο του εργολάβου έχει εγκατασταθεί προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο που συγχρηματοδοτείται από το «Ε.Π. «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2014-2020» και Δημοτικούς Πόρους.

Ενημέρωση για το έργο έλαβε σήμερα, Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, κατά τη διάρκεια αυτοψίας στο χώρο, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη.

Το έργο «Ολοκλήρωση Κατασκευής Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας» περιλαμβάνει την κατασκευή μεταλλικής κερκίδας χωρητικότητας 2.000 ατόμων, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου συμπεριλαμβανομένων των εργασιών διαμόρφωσης πρασίνου και αποχέτευσης ομβρίων, συμπληρωματικές εργασίες εντός των ήδη κατασκευασμένων κτιριακών εγκαταστάσεων και βοηθητικών χώρων καθώς και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Υπενθυμίζεται ότι με την προηγούμενη εργολαβία κατασκευάστηκαν η κερκίδα από οπλισμένο σκυρόδεμα, οι κτιριακές εγκαταστάσεις (καμαρίνια καλλιτεχνών, w.c. κοινού και ΑΜΕΑ, κυλικείο) και οι βοηθητικοί χώροι, οι κατασκευές για την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ, η δαπεδόστρωση των διευρυμένων πεζοδρομίων και τμήμα της περίφραξης του χώρου.