Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Τρίπολης και των Αστυνομικών Τμημάτων Μεσσήνης, Οιχαλίας, Πύλου – Νέστορος, Κορώνης και Γαργαλιάνων, -15- περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών σε οικίες, καθώς και -1- περίπτωση κλοπής από όχημα, στις ευρύτερες περιοχές της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται -2- ημεδαποί, ηλικίας 39 και 40 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους, ενώ χθες (31.3.2026) πρωινές ώρες, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που έγινε σε τοπική κοινότητα του δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και της Ομάδας Πρόληψης και Διαμεσολάβησης (Ο.Π.ΔΙ.) Μεσσηνίας, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία ο ανωτέρω 40χρονος, για τα αδικήματα της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης συνδυαστικών στοιχείων, προέκυψε ότι, από τον Φεβρουάριο έως και τα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους, στις τοπικές κοινότητες των δήμων Μεσσήνης, Οιχαλίας, Πύλου – Νέστορος, Κορώνης, Τριφυλίας και Μεγαλόπολης, οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει συνολικά, -12- περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, -3- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες και -1- περίπτωση κλοπής σε όχημα.
Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με την μεθοδολογία τους και τον τρόπο δράσης τους, οι ανωτέρω ενεργώντας από κοινού, χρησιμοποιούσαν όχημα, στο οποίο είτε τοποθετούσαν έτερες πινακίδες κυκλοφορίας, είτε παραποιούσαν τις ήδη υπάρχουσες, προκειμένου να μην καθίσταται εύκολος ο εντοπισμός τους, και μετέβαιναν σε οικίες, όπου αφαιρούσαν, μεταξύ άλλων, χρήματα, κοσμήματα, εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και όχημα, βρέθηκαν συνολικά κατασχέθηκαν:

Τέλος, από την εγκληματική τους δράση υπολογίζεται ότι είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τις -122.000- ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους.
Focus Radio | 18/03/2026
Τζούλια Αλεξανδράτου: Τι την απωθεί περισσότερο στους άντρες
Focus Radio | 28/02/2026
Focus Radio | 16/02/2026
Ο Ακύλας με το «Ferto» στην Eurovision 2026 – Πρωτιά στον εθνικό τελικό και εισιτήριο για Βιέννη
Focus Radio | 09/02/2026
Γεωργούντζος κατά Λιάγκα για το καρναβαλικό σποτ της Καλαμάτας: “Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη” (vid)
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.

Copyright © 2025 Focus Radio. All rights received.


0 comments