Δράση οργανωμένης σπείρας διαρρηκτών σε χωριά του Δήμου Μεσσήνης

Υπόθεση οργανωμένων διαρρήξεων σε οικίες του Δήμου Μεσσήνης ερευνούν οι αστυνομικές αρχές, μετά την εξιχνίαση σειράς περιστατικών που σημειώθηκαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, ένας 38χρονος, μαζί με τρεις ακόμη άγνωστους συνεργούς, φέρεται να είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με στόχο τη διάπραξη κλοπών σε κατοικίες της περιοχής.

Όπως προέκυψε, στις 19 Νοεμβρίου οι δράστες εισέβαλαν σε σπίτι στην Αρσινόη, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα ρολόι και κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 200 ευρώ. Στις 11 Δεκεμβρίου επιχείρησαν εκ νέου να διαρρήξουν οικία στην ίδια περιοχή, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν αντικείμενα.

Η δράση τους κορυφώθηκε την επόμενη ημέρα στην Ελληνοεκκλησία, όπου κατάφεραν να μπουν σε σπίτι από παράθυρο και να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 3.010 ευρώ, καθώς και κοσμήματα.

Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 38χρονου, η οποία περιλαμβάνει και τρεις άγνωστους συνεργούς του, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και της κλοπής. Στο πλαίσιο της έρευνας κατασχέθηκε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 38χρονου, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων. Ο ίδιος δεν συνελήφθη, καθώς κατά τον χρόνο εντοπισμού του είχε παρέλθει το χρονικό όριο του αυτοφώρου.