Διακρίθηκε ο Δήμος Καλαμάτας με 5 βραβεία στα «Best City Awards 2023»

Πέντε συνολικά βραβεία (2 Χρυσά, 2 Ασημένια, 1 Χάλκινο) απέσπασε ο Δήμος Καλαμάτας στην τελετή των «Best City Awards 2023» που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων χθες, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023. Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και πλειάδα αυτοδιοικητικών απ’ όλη τη χώρα. Το Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Τα Best City Awards επιβραβεύουν την καινοτομία και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών αναδεικνύοντας κάθε χρόνο τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διοργανώνονται από την εταιρεία BOUSSIAS και τελούν υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Δεκάδες Δήμοι, Περιφέρειες και επιχειρήσεις (που διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις) παρέλαβαν το Gold, Silver ή Bronze βραβείο τους, ανάλογα με τη βαθμολογία που προέκυψε από την αξιολόγηση μίας ανεξάρτητης Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, παρέλαβε για λογαριασμό του Δήμου τα ακόλουθα βραβεία:

GOLD στην κατηγορία «Έξυπνη κινητικότητα ΑΜΕΑ» για το έργο «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑΜΕΑ σε σχολεία του Δήμου Καλαμάτας».

GOLD στην κατηγορία «Κουλτούρα και Βιώσιμη Ανάπτυξη» για τη δράση «Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων Δήμου Καλαμάτας».

SILVER στην κατηγορία «Κλιματική Αλλαγή» για το Mission Καλαμάτα και τη συμμετοχή στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις της Ε.Ε. έως το 2030.

SILVER στην κατηγορία «Συστήματα τηλεϊατρικής» για τον σχεδιασμό και την εξασφάλιση του έργου «Δράσεις προληπτικής ιατρικής στα καρδιαγγειακά προβλήματα στο Δήμο Καλαμάτας».

BRONZE στην κατηγορία «Έργα ποδηλατοδρόμων» για τον σχεδιασμό του έργου «Ανάπτυξη του υφιστάμενου δικτύου ποδηλατοδρόμων Καλαμάτας – Πολιτιστική διαδρομή “Καλαμάτα – Αρχαία Θουρία”».

Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ, ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ»

Σε δηλώσεις του, με αφορμή τις πέντε βραβεύσεις του Δήμου Καλαμάτας,  ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Για μια Δημοτική Αρχή που καθημερινά εργάζεται για την ανάπτυξη του Δήμου της και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών, είναι σημαντικό να επιβραβεύονται έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες της.

Είναι δε εξόχως τιμητικό η βράβευση αυτή να έρχεται μέσα από την αναγνώριση αυτών των προσπαθειών, από ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, από ανθρώπους που υπηρετούν τους Δήμους τους και που γνωρίζουν τις αγωνίες, την προσπάθεια, την καθημερινότητα ενός Δημάρχου, αλλά και μιας Δημοτικής Αρχής. Η Καλαμάτα είναι ένας Δήμος που ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Με έργα και παρεμβάσεις επιχειρούμε να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας. Έχοντας μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις, όπως η συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων πόλεων της Ε.Ε. έως το 20230, αλλά και ένα πλήρες πρόγραμμα έργων προς υλοποίηση. Επομένως, η αναγνώριση του έργου μας, μέσα από τις βραβεύσεις είναι κάτι που μας κάνει χαρούμενους αλλά και μας γεμίζει ευθύνη προκειμένου με την ίδια ένταση να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και στο μέλλον».