Δημοσκόπηση Good Affairs: Ποια είναι η εικόνα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Παναγιώτη Νίκα


Η δημοσκόπηση της εταιρείας Good Affairs για το έργο των 13 περιφερειαρχών αλλά και για τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Οι εθνικές εκλογές μπορεί να μονοπωλούν το ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες, ωστόσο, οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου αποτελούν σταθμό για τη χώρα. Μια δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Good Affairs καταγράφει τις τάσεις που επικρατούν στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Αν οι πολίτες θα ξαναψήφιζαν τον νυν περιφερειάρχή τους, πως κρίνουν τη θητεία του αλλά και αν η καλή ή κακή επίδοση του περιφερειάρχης κάθε περιοχής θα επηρεάσει την ψήφο στις εθνικές κάλπες.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 8.486 πλήρως απαντημένων ερωτηματολογίων την περίοδο 19-26 Απριλίου.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι για τους περισσότερους περιφερειάρχες η θητεία κρίνεται αρνητικά από τους πολίτες και είναι μεγαλύτερο το ποσοστό αυτών που δεν θα τους ξαναψήφιζαν από εκείνους που θα τους στήριζαν.

Ανεργία, οδικό δίκτυο, ακρίβεια είναι τα κυριότερα προβλήματα για τις περιφέρειες με εξαίρεση στο Βόρειο Αιγαίο που κυριαρχεί το μεταναστευτικό.

Παράλληλα, σε συντριπτικό ποσοστό οι πολίτες ζητούν όριο θητειών για τους περιφερειάρχες ενώ οι περισσότεροι τονίζουν ότι δεν θα επηρεαστεί η ψήφος τους στις εθνικές εκλογές από την καλή ή κακή πορεία των περιφερειαρχών.

Αναλυτικά τα στοιχεία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι τα εξής:

Περιφέρεια Πελοποννήσου

  • Το 41,5% λέει ότι η θητεία του νυν περιφερειάρχη είναι κακή ή πολύ κακή και το 35,8% λέει καλή ή πολύ καλή.
  • Ποσοστό 53,3% δεν θα ξαναψήφιζε σίγουρα ή μάλλον όχι τον κ. Π. Νίκα ενώ το 34,4% θα τον ψήφιζε σίγουρα ή μάλλον σίγουρα.
  • Ποσοστό 62,2% λέει ότι η κακή ή καλή επίδοση του περιφερειάρχη δεν θα επηρεάσει την ψήφο στις εθνικές εκλογές ενώ το 34,8% ότι θα την επηρεάσει.
  • Το 80% λέει ναι σε ορισμένες θητείες περιφερειάρχη και το 15% όχι.
  • Το 81,4% ζητά ευρύτερες συγκλίσεις στο πρόσωπο του περιφερειάρχη ενώ το 14,3% να εκφράζει τον κομματικό του φορέα.
  • Ως μεγαλύτερο πρόβλημα θεωρείται το οδικό δίκτυο με 21,8% και ακολουθεί η ακρίβεια με 17,9% και η υγεία με 13,1%.