Δημήτρης Πτωχός: «Η βιώσιμη Περιφερειακή ανάπτυξη είναι το κλειδί για την Εθνική πρόοδο» 

«Δεν μπορεί να υπάρξει Εθνική ανάπτυξη αν δεν υπάρξει Περιφερειακή βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία θα χαρακτηρίζεται από φιλοπεριβαλλοντικούς όρους, καινοτομία, χρήση νέων τεχνολογιών, δικαιοσύνη, αλλά και περιφερειακή συνείδηση», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, μιλώντας στο 12ο συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης που διεξάγεται στην Πάτρα. 

«Χωρίς ανάπτυξη, νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, δε θα καταφέρουμε να αντιστρέψουμε τις τάσεις του δημογραφικού» ανέφερε χαρακτηριστικά και επεσήμανε την ανάγκη συνεργασιών μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και των Περιφερειών.

Επίσης, στο τραπέζι διαλόγου του Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχού, συμμετείχε ο Αθανάσιος Μπαλέρμπας, γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών. «Το πράττειν βρίσκεται στα χέρια των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» ήταν το βασικό σχόλιο του.

Αναφορές στο ζήτημα της Περιφερειακής Ανάπτυξης έκανε και ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ στις ανισότητες εντός και μεταξύ των Περιφερειών αναφέρθηκε ο εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Θεόδωρος Λουλούδης.

Το 12ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC) διεξάγεται στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, από την Πέμπτη 30 Μαΐου έως το Σάββατο 1 Ιουνίου και διοργανώνεται από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στο 12ο Regional Growth Conference που διοργανώνεται στην Πάτρα, συμμετείχε ο Δήμος Καλαμάτας, με τον Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Κλιματικής Ουδετερότητας Βασίλη Παπαευσταθίου, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, να αναπτύσσει το κατά πόσο μπορεί η Καλαμάτα να λειτουργήσει ως πόλη πρότυπο για την Πελοπόννησο δεδομένου ότι είμαστε η μοναδική πόλη από τη Νότια Ελλάδα που συμμετέχει στο δίκτυο των 100 Ευρωπαϊκών πόλεων που έχουν δεσμευτεί να γίνουν κλιματικά ουδέτερες μέχρι το 2030, μεταδίδοντας τεχνογνωσία και καλές πρακτικές στις γύρω περιοχές.