Δήμος Οιχαλίας: Μεγάλη συναυλία για την Μαρία Κάλλας στο χωριό της Νεοχώρι

Η μεγάλη μουσική εκδήλωση, η 7η Βραδιά Λυρικού Τραγουδιού, του Δήμου Οιχαλίας στο Νεοχώρι, τόπο καταγωγής της κορυφαίας Ελληνίδας σοπράνο Μαρίας Κάλλας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (22 Αυγούστου 2024) στις 21:00.

Η Δημοτική Αρχή κάθε χρόνο δίνει ειδικό βάρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση, προχωρώντας παράλληλα και τις διαδικασίες για την ανάδειξη της μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αξιοποιώντας την πατρογονική οικεία της μεγάλης ντίβας της Όπερας.

Ο Ευάγγελος Μήτκας, η Ιωάννα Κύκνα και ο Γιώργος Τζιατζιάφης, θα ταξιδέψουν το κοινό στα μονοπάτια των ξεχωριστών ερμηνειών της αξέχαστης Ελληνίδας σοπράνο που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Όπερα του 20ου αι.

Μεσσηνία: Μεγάλη συναυλία για την Μαρία Κάλλας στο Νεοχώρι

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ
«L’ amour est un oiseau rebelled». «Ο Έρωτας είναι ένα ατίθασο πουλί», θα πει η Κάρμεν στην ομώνυμη όπερα του G. Bizet, που θα ηχογραφήσει η Μαρία Κάλλας το 1964 υπό τον Georges Prêtre αφήνοντας ανεξίτηλα το στίγμα της ερμηνείας της και σε αυτό το ρόλο.

Με οδηγό τον φτερωτό Θεό οι τρεις καλλιτέχνες θα ταξιδέψουν το κοινό μέσα από τα μονοπάτια της όπερας, της οπερέτας, του λόγιου τραγουδιού (ελληνικού και ξένου), για να γνωρίσει έρωτες ανεκπλήρωτους, έρωτες καταραμένους, έρωτες εφήμερους, μα και παντοτινούς, σε μια εκδήλωση ξεχωριστή, αφιερωμένη στην αξεπέραστη Μαρία Κάλλας.