Δήμος Μεσσήνης: Αλλεπάλληλες κλοπές νερού και βροχή τα πρόστιμα από την ΔΕΥΑΜ που φτάνουν μέχρι και 2.000€

Αυστηρή προειδοποίηση της ΔΕΥΑ Μεσσήνης: “Κοινωνικά απαράδεκτο κάποιοι να κλέβουν νερό για να ποτίζουν καλλιέργειες-Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι”

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Συνεχίζεται η επιβολή προστίμων σε καταναλωτές, οι οποίοι με διάφορους τρόπους έκλεβαν νερό από το δίκτυο ύδρευσης της Επιχείρησης. Πιο συγκεκριμένα μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε η Υπηρεσία μας, κατά τη χρονική περίοδο από 23/7/2024 έως 12/8/2024,  διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κανονισμού Ύδρευσης (κλοπή ύδατος) στις Κοινότητες Χράνων, Λογγάς, Αριστομένης, Πεταλιδίου και Μεσσήνης. Το πρόστιμο για την κάθε παράβαση είναι 2.000 €.

Είναι κοινωνικά απαράδεκτο κάποιοι να κλέβουν νερό με σκοπό την άρδευση καλλιεργειών, ενώ άλλοι να στερούνται το πολύτιμο αυτό αγαθό στις οικίες τους.

Η Επιχείρηση το επόμενο διάστημα θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους, προκειμένου να προστατέψει το νερό, ιδιαίτερα τη φετινή, δύσκολη θερινή περίοδο. “Η ευθύνη στην διαχείριση του νερού είναι υπόθεση όλων μας”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Μεσσήνης που υπογράφει ο πρόεδρός της Αναστάσιος Βλαχοδημητρόπουλος.