Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη, εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του στο Προεδρικό Διάταγμα οριοθέτησης των οικισμών. Το ψήφισμα καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει την κατάργηση του διαχρονικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων για πρόταξη προ ημερησίας διατάξεως προς συζήτηση επίκαιρων θεμάτων στα Δημοτικά Συμβούλια.
Το Δημοτικό Συμβούλιο χαρακτηρίζει τη διάταξη αυτή ως «κατάφωρα αντιδημοκρατική» και τονίζει ότι επιχειρεί να επιβάλει καθεστώς προληπτικής λογοκρισίας, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με την ΚΕΔΕ. Επιπλέον, εκφράζει την αντίθεσή του στην τροπολογία που επαναφέρει την κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης στα ανώτερα ιεραρχικά διοικητικά επίπεδα, με τον διορισμό από το Υπουργείο Εσωτερικών μετακλητών Γραμματέων ως πολιτικών προϊστάμενων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.
Αναλυτικά στο ψήφισμα σημειώνεται:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμάτας , αφού έλαβε υπόψη:
το περιεχόμενο του Π.Δ. 129/2025 (ΦΕΚ 194/τ.Δ/15-4-2025), τις ρυθμίσεις που εισάγει ως προς τον καθορισμό ορίων, χρήσεων γης και όρων δόμησης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, τις δημόσιες τοποθετήσεις και διευκρινίσεις στελεχών και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και τις επιπτώσεις που προκύπτουν για χιλιάδες πολίτες και ιδιοκτησίες εντός των οικισμών,
ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΤΙ:
Γι’ αυτούς τους λόγους, το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας:
Να αποσύρει το Π.Δ. άλλως να εξασφαλίσει τη νομοθετική αποσαφήνιση κρίσιμων σημείων του Π.Δ., ώστε να μην δημιουργούνται αμφιβολίες ως προς τα δικαιώματα των πολιτών.
Να προβλέψει σαφή ειδική μέριμνα για ιδιοκτησίες που εντάχθηκαν στα όρια των οικισμών με προγενέστερες αποφάσεις της Διοίκησης, αλλά στη βάση του ισχύοντος τότε νομικού πλαισίου.
Να διασφαλίσει ότι όλα τα τεκμηριωμένα δικαιώματα θα προστατεύονται με τρόπο σαφή, κατηγορηματικό και θεσμικά ασφαλή.
Να συνεργαστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την προώθηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, τα οποία θα ενσωματώνουν τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Να επιβεβαιώσει με σαφήνεια ότι ο νέος σχεδιασμός δεν θα προκαλέσει μείωση της αξίας της ιδιωτικής περιουσίας, αλλά θα αποτελέσει εργαλείο θεσμικής σταθερότητας και βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης».
Κύπρος: Χόρεψε με 469 ποτήρια στο κεφάλι και έκανε Ρεκόρ Γκίνες (vid)
Οι καλύτερες αναλογίες στην Ελλάδα: Ιωάννα Μαλέσκου, το… τερμάτισες!
Ο Νότης Σφακιανάκης επιστρέφει μετά από 5 χρόνια και θα κάνει όλη την Ελλάδα να “παραμιλά”
Η μία πιο όμορφη από την άλλη: Η Ελένη Φουρέιρα ποζάρει με τις δύο αδελφές της σε ένα σπάνιο video
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.
Copyright © 2025 Focus Radio. All rights received.
0 comments