Δήμος Καλαμάτας: Έχουν ελεγχθεί, συντηρηθεί και πιστοποιηθεί οι λέβητες στα σχολεία

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στις Σέρρες με το θάνατο ενός  11χρονου παιδιού στο Σχολείο του από έκρηξη του λέβητα του σχολείου, ο Δήμος Καλαμάτας διευκρινίζει ότι στα σχολεία του έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες συντηρήσεις στους λέβητες, έχουν γίνει οι απαιτούμενοι έλεγχοι και ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμιά ανησυχία.

Μιλώντας στο MessiniaLive o αρμόδιος αντιδήμαρχος για τη συντήρηση υποδομών Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, δήλωσε: “Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι κι φέτος, όπως άλλωστε προβλέπεται, έχει υπάρξει έλεγχος, συντήρηση και έχει πιστοποιηθεί η λειτουργία στους λέβητες-καυστήρες των σχολείων του Δήμου Καλαμάτας. Επίσης, ο Δήμος έχει ενεργή εργολαβία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα οποιαδήποτε ενδεχόμενη βλάβη κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους”. Οι έλεγχοι είναι ετήσιοι, γίνονται από εξειδικευμένο συνεργείο που αναλαμβάνει και δίνονται έγγραφες πιστοποιήσεις”.

Ο αντιδήμαρχος εμφανίστηκε καθησυχαστικός ξεκαθαρίζοντας οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς από πλευράς Δήμου έχουν γίνει όλες οι ενέργειες που προβλέπονται και διασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία των λεβήτων των σχολείων στην περιφέρεια του Δήμου.