Γερονικολός: Τα προβλήματα των αγροτών της Μεσσηνίας είναι η παρακαταθήκη των «γαλάζιων» βουλευτών του Νομού

Συνάντηση με τους αγρότες της Τριφυλίας είχε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Μενέλαος Γερονικολός, κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών και ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων στα Φιλιατρά. 

Οι αυξήσεις στην ενέργεια, οι αυξήσεις στα αγροτικά εφόδια και στις ασφαλιστικές εισφορές, η έλλειψη εργατών γης, αλλά και πάγια αιτήματα, όπως οι τιμές των προϊόντων και οι απαιτούμενες αλλαγές στον ΕΛΓΑ, αποτέλεσαν τα κυρίαρχα ζητήματα που μου έθεσαν οι αγρότες της Τριφυλίας κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στα Φιλιατρά.

Με αφορμή τη συνάντησή του με τους αγρότες ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

«Οι αγρότες της Μεσσηνίας, για μια ακόμα φορά, βρίσκονται στους δρόμους, διαμαρτύρονται και διεκδικούν τα αυτονόητα από την πολιτεία.

Τα αδιέξοδα που σήμερα αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας αποτελούν την κληρονομιά μιας ανίκανης κυβέρνησης, που δεν κατάφερε να φανεί αντάξια των προκλήσεων.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Μεσσηνίας είναι η παρακαταθήκη των «γαλάζιων» βουλευτών του Νομού, οι οποίοι αρκέστηκαν σε δελτία τύπου και σε επικοινωνιακές φιέστες.

Οι περιστάσεις απαιτούν μια νέα αγροτική πολιτική, που θα έχει κύριο συμμέτοχο τον αγρότη.

Μια αγροτική πολιτική που θα ξεφύγει από παθογένειες του παρελθόντος, θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του σήμερα και θα έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον».