Βραβεία κοινωνικής προσφοράς και επιμορφωτικό πιστοποιημένο σεμινάριο στην ΚΑΡΠΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, επιμορφωτικό πιστοποιημένο σεμινάριο στην «Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή», στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Η δράση υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας και το ΕΚΑΒ Καλαμάτας. Αφορούσε τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, τους υπαλλήλους των Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου. 

Πριν την έναρξη του σεμιναρίου, σε μία λιτή τελετή, υπήρξε η βράβευση των δύο Πυροσβεστών Πέτρου Κουμούνδρου και Έφης Χριστοπούλου και της νοσηλεύτριας Γιώτας Χριστοπούλου, που τις προηγούμενες ημέρες στην Κεντρική Πλατεία της πόλης έσπευσαν για τις πρώτες βοήθειες και κατάφεραν να σώσουν ένα βρέφος που είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στον χαιρετισμό του -μεταξύ άλλων- ανέφερε: «Για το Δήμο Καλαμάτας τα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και την πρόληψη αποτελούν προτεραιότητα. Ως Δήμος είχαμε προγραμματίσει το σημερινό σεμινάριο για τους υπαλλήλους του Δήμου Καλαμάτας, έχουμε ήδη δεκαεπτά απινιδωτές και πρόσφατα προμηθευτήκαμε ακόμα δέκα τους οποίους διαθέτουμε σε αθλητικούς χώρους και πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Έχουμε προγραμματίσει σειρά σεμιναρίων για τους συμπολίτες μας. Τη σημασία που έχουν οι πρώτες βοήθειες την αντιληφθήκαμε ξανά όταν πριν λίγες ημέρες μητέρα κόντεψε να χάσει το παιδί της στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

Είμαστε τυχεροί που στο σημείο βρίσκονταν τυχαία οι τρεις συμπολίτες μας, οι οποίοι βοήθησαν και το παιδί επανήλθε. Για αυτό και τους βραβεύουμε σήμερα. Σας ευχαριστούμε. Ως Δήμαρχος θα προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο τη θέσπιση του βραβείου της κοινωνικής προσφοράς για συμπολίτες μας ή ομάδες συμπολιτών που προσφέρουν στην κοινωνία. Εμείς, οι φίλοι μας, τα παιδιά μας ανά πάσα ώρα μπορεί να χρειαστούμε βοήθεια. Αν θέλουμε ως κοινωνία να εξελιχθούμε ο μόνος τρόπος είναι μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση».