Βιβλίο για την κυκλική οικονομία παρουσιάστηκε στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

Με μία όμορφη εκδήλωση, μέσω της Ζωγραφήγησης, μιας σύνθετης μορφή αφηγηματικής τέχνης που κεντρίζει το σώμα και το μυαλό, παρουσιάστηκε χθες, Πέμπτης 18 Μαΐου 2023 στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας το βιβλίο «Ο κύκλος της χαράς! – Μια ιστορία για την κυκλική οικονομία».

Το βιβλίο, το οποίο εκδόθηκε με αποκλειστικά έξοδα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, έγραψε και εικονογράφησε η διακεκριμένη δημιουργός παιδικών βιβλίων Λήδα Βαρβαρούση.

Όπως τονίστηκε και κατά την παρουσίαση, σκοπός της έκδοσης, η οποία διανέμεται δωρεάν από τη Βιβλιοθήκη, είναι να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, τους μελλοντικούς πολίτες, σε ζητήματα κυκλικής οικονομίας με παιγνιώδη τρόπο και με την καθοδήγηση του επιστημονικά υπεύθυνου της έκδοσης Νάσου Μάκιου, Φυσικού και MSc Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε -μεταξύ άλλων-  ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος εστίασε στη σημασία της εκπαίδευσης των νέων πάνω σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, ενώ ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.