Στις αυξημένες δαπάνες που επωμίζεται ο Δήμος Καλαμάτας για τη συντήρηση και τη λειτουργία των σχολείων της πόλης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης στο Προπονητήριο του πρώην Πολυκλαδικού. Ο Δήμαρχος τόνισε πως ο Δήμος διαθέτει περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τα σχολεία, επισημαίνοντας ότι τα κονδύλια αυτά θα έπρεπε να καλύπτονται από την Πολιτεία και όχι από τους ίδιους τους δήμους. «Αυτά τα χρήματα κανονικά θα έπρεπε να έρχονται από την Πολιτεία. Μας έδωσαν αρμοδιότητες χωρίς να τις συνοδεύουν με τους ανάλογους πόρους», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως το θέμα τέθηκε εκ νέου στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αλεξανδρούπολη.
Ο κ. Βασιλόπουλος υπογράμμισε πως οι ανάγκες του Δήμου σε επίπεδο σχολικών και αθλητικών υποδομών είναι ιδιαίτερα μεγάλες, με συνεχή έργα και παρεμβάσεις που απαιτούν ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στις εργασίες για τη διαμόρφωση νέων αιθουσών στο ΕΝΕΕΓΥΛ Καλαμάτας, τονίζοντας ότι τα συνεργεία του Δήμου αναγκάζονται να μοιράζονται μεταξύ πολλών παράλληλων έργων.

Αναφορικά με το νέο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας, ο Δήμαρχος δήλωσε αισιόδοξος ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις, σημειώνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για ένα έργο υψηλών απαιτήσεων και κόστους. «Είναι ένα πολύ ακριβό σχολείο, σαν να φτιάχνουμε ενάμιση μεγάλο σχολικό συγκρότημα. Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση από το 2018 και είμαστε κοντά να ακούσουμε καλά νέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για το νέο Δημοτικό Σχολείο που προγραμματίζεται να ανεγερθεί στην περιοχή του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, το οποίο θα στεγάσει το 7ο και το 5ο (Μπεκάκειο) Δημοτικό, ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι ο φάκελος του έργου βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης. «Έχουμε όλες τις εγκρίσεις από το Υπουργείο Παιδείας και είμαστε σε επικοινωνία με την ΚΤΥΠ. Τις επόμενες ημέρες θα ανατεθεί η γεωλογική μελέτη, ώστε ο φάκελος να είναι πλήρης και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη χρηματοδότηση. Πιστεύω πως η χρηματοδότηση θα είναι ευκολότερη από την ολοκλήρωση των μελετών», σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, εκφράζοντας την πρόθεσή του να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού σχολείου που θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής.
Focus Radio | 28/12/2025
Βαρύ πένθος στο Πεταλίδι για τον αιφνίδιο θάνατο του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Διονυσόπουλου
Focus Radio | 28/12/2025
Ξενοδόχοι Μεσσηνίας δίπλα στους αγρότες: Χωρίς πρωτογενή τομέα, ο τουρισμός οδηγείται σε αδιέξοδο
Γιώργος Μαρκόπουλος | 26/12/2025
Ελεύθερος ο Άρης Μουγκοπέτρος μετά τη μήνυση της συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλή (vid)
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.

Copyright © 2025 Focus Radio. All rights received.


0 comments