Αυτό είναι το νέο Volkswagen ID.3-πόσο θα κοστίζει

Η Volkswagen μόλις ανακοίνωσε ότι η δεύτερη γενιά ID.3 θα παρουσιαστεί την άνοιξη και θα έχει βιώσιμα υλικά και περισσότερους ίππους. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο “αλλά”

Η Volkswagen μόλις ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το νέο ID.3 την ερχόμενη άνοιξη. Αυτή θα είναι η δεύτερη γενιά ID.3 και θα είναι η νέα προσθήκη στην οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων ID. Μέχρι σήμερα,  έχουν παραχθεί περισσότερα από μισό εκατομμύριο μοντέλα ID. Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες για το πώς θα είναι η δεύτερη γενιά του μοντέλου.

Τι αλλάζει στο νέο ID.3

“Ο σχεδιασμός έχει ωριμάσει και έχουμε αναβαθμίσει τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό“, λέει η Imelda Labbé, μέλος του Δ.Σ. της Volkswagen για τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και το After Sales. H ομάδα εξέλιξης έλαβε υπόψη της μια σειρά από προτάσεις των πελατών, προκειμένου να βελτιώσει το προϊόν και να ενισχύσει το βασικό πακέτο εξοπλισμού: “Οι ανάγκες των πελατών μας βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο για εμάς. Γι’ αυτό ακούμε προσεκτικά και επικεντρωνόμαστε στην προσαρμογή του χαρτοφυλακίου προϊόντων μας στις απαιτήσεις τους”, προσθέτει η Labbé.

Το νέο ID.3 είναι εξοπλισμένο με την τελευταία γενιά λογισμικού, η οποία βελτιώνει τις επιδόσεις και μπορεί να λαμβάνει ενημερώσεις over-the-air. Επιπλέον, το βασικό πακέτο εξοπλισμού έχει αναβαθμιστεί: περιλαμβάνει πλέον οθόνη με διαγώνιο 12 ίντσες, αφαιρούμενο δάπεδο χώρου αποσκευών και κεντρική κονσόλα με δύο ποτηροθήκες.

Λειτουργίες όπως το Plug & Charge και ο έξυπνος σχεδιαστής διαδρομών ηλεκτρικών οχημάτων θα κάνουν την εμπειρία φόρτισης στο νέο ID.3 ακόμα πιο απλή και βολική. Η VW χρησιμοποιεί την τελευταία γενιά πλήρως ενσωματωμένων συστημάτων υποβοήθησης στο ID.3. Ξεχωριστά παραδείγματα είναι το προαιρετικά διαθέσιμο Travel Assist με Swarm Data και το Park Assist Plus με λειτουργία μνήμης.

“Κάνουμε το επόμενο βήμα προς την κατεύθυνση της αυτόνομης οδήγησης με τη χρήση δεδομένων σμήνους στο πιο πρόσφατο Travel Assist”, εξηγεί ο Kai Grünitz, υπεύθυνος για την Ανάπτυξη στη Volkwagen.

Προς το παρόν, το ID.3 παράγεται στα εργοστάσια του Zwickau και της Δρέσδης στη Γερμανία. Ωστόσο, το δίκτυο παραγωγής θα επεκταθεί το επόμενο έτος, ώστε να συμπεριλάβει και το κεντρικό εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg. Αυτό γίνεται προκειμένου να καλυφθούν τα υψηλά επίπεδα ζήτησης.

Εκδόσεις-τιμή

Η Volkswagen αναφέρει ότι οι Γερμανοί πελάτες μπορούν ήδη να παραγγείλουν τις εκδόσεις Life, Business, Style, Max και Tour. Η τιμή εκκίνησης του ID.3 Life είναι 43.995 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και πριν από την αφαίρεση του περιβαλλοντικού μπόνους, όπου ισχύει). Λόγω του μεγάλου όγκου παραγγελιών, οι πελάτες που θα κάνουν την παραγγελία τους τώρα αναμένεται να παραλάβουν το νέο τους ID.3 από το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και μετά. Ναι, η αναμονή θα είναι μεγάλη και η φίρμα εξηγεί γιατί.

Εξηγεί λοιπόν η Volkswagen: “Λόγω της τρέχουσας κατάστασης προμήθειας ημιαγωγών και του υπάρχοντος ανεκτέλεστου όγκου παραγγελιών, η Volkswagen εκτιμά ότι τα μοντέλα ID.3 Pro Life, Business, Style, Max και το μοντέλο ID.3 Pro S Tour δεν θα παραδοθούν στους πελάτες πριν από το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Με βάση τον τρέχοντα προγραμματισμό, η παραγωγή της βελτιωμένης έκδοσης του ID.3 θα έχει ξεκινήσει μέχρι τότε. Αυτό σημαίνει ότι το όχημα που θα παραδοθεί δεν θα είναι αυτό που εμφανίζεται στον διαμορφωτή ή στο συμβόλαιο τη στιγμή που ο πελάτης κάνει την παραγγελία του- αντίθετα, οι πελάτες θα παραλάβουν το βελτιωμένο μοντέλο ID.3. Το όχημα μπορεί να διαφέρει από το πεδίο εφαρμογής της παραγγελίας, αλλά οι διαφορές αυτές θα είναι προς όφελος του πελάτη – με τις ακόλουθες εξαιρέσεις: Τα τιμόνια ID. ήταν προηγουμένως επενδεδυμένα με δέρμα- αυτό θα αντικατασταθεί από ένα υψηλής ποιότητας δερμάτινο υποκατάστατο. Λόγω της βελτίωσης του σχεδιασμού, όπως περιγράφεται παραπάνω, οι τιμές κατανάλωσης και εμβέλειας WLTP για τα οχήματα ενδέχεται να διαφέρουν από τις τρέχουσες τιμές έως και 2%”.