Αποχώρηση της μειοψηφίας από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μεσσήνης

Αποχώρησε και πάλι χθες η μείζων μειοψηφία του Δήμου Μεσσήνης, από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, λόγω της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Θεοδωρικάκου που ακύρωσε την απλή αναλογική και των δημοσιευμάτων ότι μετά από αυτή θα κριθούν παράνομες οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής σε κάθε δήμο.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Τσερπές κάλεσε τη δημοτική αρχή να παραπέμψει όλα τα σημαντικά θέματα του δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθούν εκεί οι αποφάσεις, ώστε να μην κινδυνεύουν να προσβληθούν και να ακυρωθούν. Στην εμμονή της δημοτικής αρχής να γίνει κανονικά η πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για το 2022, οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας αποχώρησαν. Παρέμεινε στη συνεδρίαση μαζί με τους συμβούλους της δημοτικής αρχής ο ανεξάρτητος σύμβουλος Παναγιώτης Κανελλόπουλος, που προέρχεται από τη μείζονα μειοψηφία, αλλά συνεργάζεται με τη δημοτική αρχή.

Στη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ των θεμάτων, περιλαμβανόταν η “αποδοχή της υπ’ αριθ. 123425/05-08-2022 απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, αναφορικά με την εξέταση της ένστασης του αναδόχου του έργου «Αστική Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Μεσσήνης»”. Ακόμα, η κατάρτιση όρων διακήρυξης και ο ορισμός επιτροπών διαγωνισμών των έργων ασφαλτόστρωσης του αγροτικού δρόμου Μυρτοποταμιά – 3η επαρχιακή οδός του Δήμου Μεσσήνης, προϋπολογισμού 592.000 ευρώ και διαμόρφωσης νέου ισόπεδου κόμβου στη συμβολή των οδών Σωτ. Πατατζή και Καπετάν Κρόμπα στην Μεσσήνη, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.